Az új, BB10-es BlackBerryk kapcsán pusztán a korábbi preferenciáik alapján sokan hajlamosak azonnal eldönteni, még látatlanban, melyik modell mellett teszik le a voksukat. QWERTY vagy tepsifon? Mintha vallási kérdés lenne, pedig a BlackBerry 10 alaposan meg fogja bolygatni a korábban kialakult képet egy-egy formátumról. Hogy mást ne mondjak én sem nagyon tudtam elképzelni korábban, hogy egy virtuális klaviatúrán hibátlanul és gyorsan fogok tudni gépelni -- a gyorsaságon ugyan van még mit javítani, de a hibaszázalékom már most nagyon jó a Z10-zel, és igazán még össze sem csiszolódtunk.

q10_press2.jpg

De persze elhiszem, a QWERTY-nek sok szempontból nincs párja, a BlackBerry Q10 pedig nem csak a fizikai gombsor, hanem sok egyéb más miatt is az egyik legjobb eddigi BlackBerry lesz. Íme öt példa, a teljesség igénye nélkül:

  • A Q10 billentyűzete területét tekintve a legnagyobb BlackBerry-billentyűzet, beleértve a gombsorok közti távolságot. Mindez még pontosabb, még gyorsabb gépelést eredményez -- haladóknak akár vakon is.
  • A BlackBerry Q10-ben lesz a legnagyobb kapacitású (2100 mAh-s) akkumulátor a BlackBerryk eddigi történelmében. Azt hiszem nem kell részleteznem ennek előnyeit a mai okostelefonok paraméterei mellett.
  • Még kifinomultabb gyorsfunkciók a Touch and Go-nak köszönhetően. Erről már korábban mutattunk egy videót, de a lényeg, hogy a fizikai gombsort bizonyos (üzenet)funkciók gyors elérésére is használhatod, könnyebben, mint valaha.
  • Könnyű, mégis ellenálló anyag. A burkolat nagy része üvegszálas anyagból készült, ami könnyebb és erősebb  a hagyományos műanyag burkolatoknál. A készülék pereme feketére festett rozsdamentes acél, ami védi a telefont a komolyabb sérülésektől, törésektől.
  • Végül, de nem utolsósorban a Q10-en ugyanaz a BlackBerry 10 OS fut, mint a Z10-en, vagyis éppúgy ott van a Hub üzenetkezelő, vagy a Flow interfész, mint a teljes érintős modellen.
  • +1: a BlackBerry Q10 a gyártó fennállásának első AMOLED-kijelzős okostelefonja lesz. Ez minden eddiginél kontrasztosabb képet és élénkebb színeket jelent.

Az Inside BlackBerry Blog alapján.

Címkék: blackberry q10
süti beállítások módosítása