A BlackBerry 10 érkezésével átalakult a BlackBerry alkalmazás-piactere is, ahonnan most már nem csak alkalmazásokat, hanem zenéket és videókat is le lehet tölteni (csak nem nekünk egyelőre). A BlackBerry Worldre nevet változtató piactér természetesen más tekintetben is változott, így például BlackBerry 10-es telefonokkal rendelkezők mostantól sokkal egyszerűbben tudnak tartalmat telepíteni a telefonjukra, ha a PC böngészőjében nyitják meg az áruházat.

A régebbi BlackBerryk esetén a PC-s storefront használata kész rémálom volt: a telefont USB-kábellel kellett rákötni a számítógépre, a böngészőre pedig mindenféle kiegészítőket kellett telepíteni, hogy ki tudja olvasni a rendszer a BlackBerry memóriájából, hogy milyen alkalmazások is vannak pontosan telepítve a telefonra.

bbworld_remote_install.jpg

A BlackBerry 10 esetében ezért nem kell többé USB-kábellel bajlódni, ha le akarunk tölteni egy appot, elég egyszerűen a "letöltés" gombra kattintani, és a program automatikusan települ a készülékre. A rendszer ilyenkor egy jelzést küld a telefonnak, hogy milyen alkalmazást választottunk ki, a BlackBerryre telepített BlackBerry World pedig elvégzi a piszkos munkát. Hasonlóan működik egyébként az Androidnál a Google Play vagy az iOS-nél az iTunes Store -- éppen ideje volt, hogy a BB10-nél is megjelenjen ez a rendszer.

Persze azért van még mit csiszolni a dolgon, a böngészőben megnyitott My World lista, vagyis azoknak a programoknak a listája, amiket telepítettünk a mobilra, néha elég érdekes elemeket is tartalmaz, van alkalmazás például, ami többször is szerepel, és olyan is, amit soha nem telepítettem, mégis ott van a listán. Persze lehet ez egyedi eset, és valójában bennem, vagy jobb esetben az én készülékemben van valahol a hiba.

süti beállítások módosítása