Elvileg mától kapható az Egyesült Államokban a BlackBerry Z10, úgyhogy a kanadai cégnek illett virítania erre az alkalomra egy kellően masszív bejelentést, mondjuk a BlackBerry World alkalmazás-piactéren található appok számáról. Arról persze hosszan lehetne vitatkozni, hogy mi értelme van ennek a féktelen app-hajhászatnak, pláne ha a piacterek felduzzasztása miatt minden tele van elképesztő tré kreálmányokkal, amiket még appnak sem nagyon illene nevezni, de ezt most ne firtassuk, és adjuk meg magunkat a közhiedelemnek: a több a jobb. 

A BlackBerry ráadásul speciális helyzetben van: ömlenek be az áruházba az androidos portok, ami arra mindenképpen jó, hogy a számláló gyorsan pörögjön, de a magam részéről egy kezemen meg tudnám számolni az igazán jó és hasznos átportolt appokat -- persze ez is valami.

mallick_bbworld2.jpg

Szerencsére azért a százezer alkalmazás közül már lehet elég jókat is csemegézni, lassan csordogálnak be a nagyobb nevek, tegnap például megjött a Kindle vagy a nálunk nem használt, de a tengerentúlon nagyon népszerű OpenTable, és jön a Soundhound, a Viber és persze a Skype, hogy minden VoIP-mágus örüljön. Meg aztán itt van végre a BlackBerry Travel, ami valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag nem készült el a platform január végi rajtjára.

Ha pusztán a számokat nézzük egyébként, a növekedés elég figyelemre méltó, hiszen a megjelenés óta eltelt mindössze 7 hét alatt sikerült 30 ezer új alkalmazást betenni a BlackBerry Worldbe. Csak úgy mellesleg megjegyezném, hogy az Androidnak 24, a Windows Phone-nak 20, az iOS-nek pedig 16 hónap kellett ahhoz, hogy 100 ezer app összejöjjön, bár illik elismerni, hogy az androidos port meg a PlayBook-háttér azért elég nagyot löktek a BB10 szekerén. 

Egyébként a választék bővülését jómagam is érzem, egyre több appot telepítek a telefonra, a nagy részüket ráadásul tényleg használom, hasznosnak tartom. Az alkalmazásajánló rovat BB10-es mutációjában bemutatom majd nektek a legérdekesebbeket, a BlackBerry 10 hivatalos magyarországi rajtja után.

süti beállítások módosítása