Mire ezt kimondom, talán már a Vodafone Magyarország is elkezdi árulni a BlackBerry Z10-et, legalábbis a piros szolgáltató külön erre az alkalomra még egy sajtóközleményt is kiküldött, ami elég nagy szó, akármilyen telefon esetén nem izzítják ugyanis be az ügynökségi csatornákat. A sajtóközlemény szövegét alább olvashatjátok:

A vadonatúj BlackBerry Z10 elérhető a Vodafone-nál

A BlackBerry legújabb zászlóshajója a készülékgyártó első olyan okostelefonja, melyen a gyártó legfrissebb, BlackBerry 10 névre hallgató operációs rendszere fut, és amely merőben új felhasználói élményt nyújt.

A 4,2 hüvelykes, 768x1280-as felbontású kijelzővel rendelkező Z10 tökéletesen letisztult, egyedi dizájnú készülék, mely talán a BlackBerry-től elsőre szokatlan módon egyetlen valódi gomb nélkül került a piacra. Ez azonban cseppet sem nehezíti meg a felhasználók életét, hiszen a virtuális billentyűzet a magyar nyelvet is támogatja, illetve a szoftver javaslatot is tesz a következő lehetséges szóra.

A teljes mértékben újragondolt operációs rendszer soha nem látott gyorsaságot kölcsönöz a készüléknek. Az új platform gesztusvezérléssel is működtethető, melynek újdonságaira, és azok használatára a bekapcsolást követően mindenkit „kötelező jelleggel” rávezet a gyártó. A BlackBerry Z10 egyszerre akár 8 futó alkalmazást is képes kezelni, amik közül egyesek a háttérben látják el feladataikat, nem állnak le akkor sem, ha éppen nincsenek használatban. Bármilyen alkalmazást is futtat azonban a tulajdonos, az üzeneteket és értesítéseket – legyen szó SMS-ről, e-mail, Twitter vagy Facebook üzenetről – az úgynevezett BlackBerry Hub-ból egyetlen mozdulattal elérheti. 

A hagyományokhoz híven a komoly üzletemberekre is gondolva hozta létre a gyártó a BlackBerry Balance szolgáltatást, mely tökéletesen elkülöníti egymástól a privát és munkával kapcsolatos tevékenységeket, így még véletlenül sem kerülhet napvilágra egy-egy üzleti levelezésből származó titkos dokumentum. További nagy előny, hogy a két felület közötti váltás mindössze másodpercek kérdése.

A készülék gyorsaságáról és a problémamentes működésről a 1,5 GHz-es, kétmagos processzor felel, mely 2 GB RAM-mal, és 16 GB belső tárhellyel egészül ki, mely utóbbi egészen 32 GB-ig bővíthető. A 8 megapixeles hátlapi és 2 megapixeles előlapi kamerával, 1800 mAh akkumulátorral rendelkező BlackBerry Z10 Vodafone RED Super tarifával már 49 990 forintos kezdőrészlettel megvásárolható április közepétől a Vodafone több üzletében. A Z10-hez javasolt már a vásárlás pillanatában, vagy attól számítva 60 napon belül készülékbiztosítás megkötése is, mely minden váratlan esemény kapcsán megoldást jelent.  A RED Super szolgáltatáscsomag részeként az ügyfél automatikusan Extra Készülékbiztosításhoz jut hozzá. 

Mondjuk a sajtóközlemény április közepét ír, ehhez képest a weben csak hamarosan rendelhető termékként szerepel, gondolom már csak órák kérdése, hogy ez megváltozzon.

A mindig jól értesült Mobilaréna azért már megszerezte az árakat, ez alapján azt kell mondjam, a Vodafone nem arra az árszintre lőtte be a telefont, mint a versenytársak. A Z10 VitaMAX kártyás csomagban 190 ezerbe (!) kerül, az előfizetéses ár pedig tarifától függően 181 ezer forinttól 50 ezer forintig terjed, utóbbihoz már a sajtóközleményben is említett RED Superre kell előfizetni.

Címkék: vodafone z10
süti beállítások módosítása