Most, hogy elvileg már a mobilszolgáltatók is árulják itthon a Z10-et, így a BlackBerry első BB10-es készüléke nagyobb számú vásárlóközönség részére is elérhetővé vált, ideje elindítani a BB10 tippek-trükkök rovatot, melynek célja, hogy segítsen nektek az új rendszer megtanulásában, belakásában és kihasználásában. Azt tervezem, hogy a rovat rendszeres időközönként jelentkezik majd újabb és újabb információkkal, részben a ti visszajelzéseitek, részben a fontosabb témák köré építve. Mindjárt itt van kezdetnek a legkézenfekvőbb téma: most vettél egy fantasztikus BlackBerry Z10-et, de nem tudod, hogyan másold át az adataidat rá? Olvass tovább!

A BlackBerry 10 az egyik legmodernebb mobilos operációs rendszer, melynek használatában remélem sok örömödet leled majd a későbbiekben. Feltételezem nem ez az első okostelefonod, és azt hiszem nem akarsz minden régi adattól (képek, zenék, videók) megválni a költözéskor. Ha korábban is BlackBerryt használtál, könnyű dolgod van, kövesd a lenti lépéseket:

  1. Telepítsd a BlackBerry Link szoftvert a számítógépedre (letölthető innen)!
  2. Csatlakoztasd a régi BlackBerrydet a számítógéphez USB kábellel,
  3. Kövesd a kijelzőn megjelenő utasításokat.

A BlackBerry Link a következő adatokat másolja át a régi BlackBerrydről az újra:

  • Névjegyzék (csak a lokálisan tárolt névjegyzék-adatokat menti át a rendszer!),
  • Médiafájlok (képek, videók, zenék), dokumentumok,
  • Naptárbejegyzések (csak a lokálisan tárolt naptárbejegyzések kerülnek át!),
  • Feladatok és feljegyzések,
  • BBM ismerősök listája,
  • Böngésző könyvjelzők és könyvtárak,
  • Ébresztő/óra beállítások,
  • Szöveges üzenetek (SMS/MMS/PIN),
  • Hívásnapló,
  • WLAN profilok,
  • Jelszómegőrző bejegyzések.

OS7-et vagy újabbat futtató telefonoknál (BlackBerry 9320, 9360, 9790, 9810, 9900) lehetőséged van microSD-kártyával is átmásolni az adatokat, vagyis ekkor nem kell a PC-t sem használni. Ehhez a régi telefonodon válaszd ki a Beállítások menüben a Készülékváltás opciót és kövesd a kijelzőn megjelenő utasításokat! Ha a folyamat véget ért, vedd ki a kártyát és helyezd be a BlackBerry 10-es telefonodba, a telepítés automatikusan elindul.

Fontos, hogy a költözés egyik módszerrel sem másolja át a régi e-mailjeidet az új telefonra, ehhez az új telefonon egyenként be kell állítanod azokat a postafiókokat, amiket a régin is használtál (a rendszer kérésedre 7 napra visszamenőleg letölti az összes leveledet a szerverről). Az e-mail fiókok létrehozásáról is lesz majd szó a későbbiekben.

Ha iPhone-ról költöznél BlackBerryre, nem tudsz annyi mindent átköltöztetni, de a médiafájlokat és zenéket át tudod vinni egyik készülékről a másikra, ehhez azonban az iTunes-szal előbb szinkronizálnod kell a számítógépedre a tartalmakat. A fájlokat ezt követően a BlackBerry Link szoftverrel tudod átmásolni az új BlackBerrydre.

Az androidos költözés is hasonlóképpen zajlik, vagyis először a tartalmakat le kell mentened a számítógépre, majd onnan az új BlackBerryre. A névjegyzék és az e-mailek direkt szinkronizációjára egyik operációs rendszer esetén sincs lehetőség.

A BB10 tippek következő posztjában az e-mail fiókok beállításával ismerkedhettek meg.

süti beállítások módosítása