Az új BlackBerry platform egyik üzletemberek számára legnagyobb hiányossága nem is annyira a készülék bizonyos képességeihez köthető, sokkal inkább a telefon és a számítógép kapcsolatához. Bár a BlackBerry Link szoftver fejlesztése éppúgy gőzerővel zajlik, mint a BlackBerry 10-é, még mindig nincs olyan gyári megoldás a platformon, mellyel kétirányú szinkronizáció végezhető a számítógépen futó Outlook programcsomag különböző komponensei, illetve a BlackBerry Z10/Q10 közt. Ezt a helyzetet kihasználva jelent meg az első program, mely megoldja azt, amit a BlackBerrynek nem sikerült.

bb10outlooksync.jpg

A BB10Sync nevű kompakt kis alkalmazás teljes, USB-csatlakozáson keresztüli kétirányú Outlook névjegyzék-szinkronizációt, naptárszinkronizációt, feladatszinkronizációt és feljegyzésszinkronizációt biztosít (utóbbi kettőt a Remember alkalmazással). A program jó szolgálatot fog tenni azok számára, akik a lokális adattárolásban hisznek, így a fontosabb személyes információk, mint például a névjegyzék tárolása nekik még mindig előnyt élvez. Persze a legjobb, ha ezek az adatok megvannak több forrásban is, biztos ami biztos, ha valaki ráadásul napi szinten használja az Outlookot és valamiért nincs beállítva az Exchange-dzsen keresztüli szinkronizáció (mert például nem vállalati ügyfél az illető), nem is nagyon van más választása az adatok napra készen tartására, csak ez a fajta szinkronizáció.

És akkor most jöjjön a feketeleves: a BB10Sync sajnos nem ingyenes, bár egy próbaperiódus erejéig ingyenesen használható. Utána egy gépre 25 dollár, egy háztartás három számítógépére 40 dollár, öt irodai gépre pedig 100 dollár a licenc. Nem olcsó tehát, de egyelőre nincs is rá más alternatíva, a frissített BlackBerry Link megjelenéséig, ami az ígéretek szerint előbb-utóbb fog tudni kétirányú Outlook szinkronizációt a BB10-es BlackBerrykkel.

A BB10Syn letölthető erre a linkre kattintva.

süti beállítások módosítása