Ez is megvolt, elrajtolt a BlackBerry Q10. De micsoda rajt volt! Múlt pénteken a boltokba került a QWERTY-s BB10-es készüléke a BlackBerrynek, elsőként pont úgy, mint a Z10 esetében, Nagy-Britanniában. A kanadaiak itt még annyit csavartak a témán, hogy április 26-án csupán egyetlen üzlet kezdte árulni a telefont, a többiek majd most, a hét elején csatlakoznak. Az az egy üzlet viszont rövid idő alatt olyan elképesztő forgalmat bonyolított, amit eddig az ottaniak saját bevallásuk szerint ritkán láttak.

lilycole_q10.jpgLily Cole angol szupermodell is ott volt az első vásárlók közt

Az angol Selfridges néhány ezer Q10-re tette rá idő előtt a kezét, ők voltak azok, akik a sorban elsőként állva szolgálhatták ki a sorban elsőként állókat múlt pénteken. A sor márpedig a helyszínről küldött képek alapján nem is volt kicsi, a QWERTY-fanatikus angol vásárlóközönség valósággal megrohanta az áruházat. A kétezer darabos készlet ennek megfelelően mintegy másfél óra alatt teljesen kimerült, vagyis a derék eladók percenként körülbelül 22 telefonon adtak túl, ami azért lássuk be, szép teljesítmény.

Az egyik alkalmazott a helyszínen lévők beszámolója alapján csak annyit mondott, életében nem látott még ekkora tömeget, mely egyetlen termékért szállta meg így az áruházat. Azt a nem mellékes szempontot se feledjük azért, hogy a Q10-et a Selfridges potom 580 angol fontért árulja, szóval az üzlet átszámítva alsó hangon csinált kábé 416 millió forintos forgalmat 90 perc alatt.

Nem is rossz teljesítmény ez egy halott gyártótól.

Címkék: q10 selfridges