Tegnap elérkezett a nagy nap a magenta szolgáltató jelenlegi és jövőbeni BlackBerry-ügyfelei számára, kikerült a szolgáltató weboldalára ugyanis a Q10 ára, úgyhogy mostantól mindenki tudhatja, mennyi pénzt kell összekuporgatnia ahhoz, hogy a kanadaiak első QWERTY-s BB10-es okostelefonjához hozzájuthasson. Az árak megjelenése egyébként abból a szempontból mindenképpen érdekes, hogy a telefon még mindig kint van a hamarosan kapható készülékek oldalán, a főoldalról elérhető árlistában pedig továbbra sincs ott, de mi megmutatjuk nektek azt az oldalt, ahonnan elérhetők az árak, sőt elvileg rendelhető is a készülék.

q10_tmo.jpg

Az árlista alapján a Q10 a Z10-hez hasonlítva természetesen drágább, bár különös árképzést alkalmazott a T-Mobile Telekom ez esetben. Míg a legolcsóbb lakossági díjcsomagoknál (Mozaik XS, Mozaik S) alig 10% az árkülönbség a két telefon közt, addig a drágább tarifáknál akár kétszer annyiba is kerülhet a Q10, mint a Z10. Például a QWERTY-s telefonért Mozaik XS díjcsomaggal 165 ezer (webshopban rendelve 148 ezer), Mozaik M díjcsomaggal 155 ezer (webshopban 140 ezer), Mozaik XXL díjcsomaggal pedig 126 ezer (webshopban 115 ezer) forintot kell fizetni, persze két év hűségvállalással.

Az árlisták mellett kiderül néhány érdekesség a specifikációkról is. Így az oldal szerint a Q10 LTE-kompatibilis ugyan, a T-Mobile Telekom hálózatára azonban csak szoftverfrissítés után tud majd csatlakozni, vagyis lényegében megismétlődik az iPhone 5 effektus -- hogy ez esetben kin múlik az, hogy a telefon minden képességét ki tudjuk használni, azt lassan én sem tudom pontosan követni. Emellett a Q10-ből -- legalábbis eleinte -- nem árul fehér változatot a szolgáltató, csak feketét.

Mielőtt rendelnétek vagy elmennétek valamelyik üzletbe, biztos ami biztos érdeklődjetek, könnyel elképzelhető, hogy a telefon valójában csak a jövő héten kerül forgalomba.

Kösz a tippet Gábornak és Attilának!

süti beállítások módosítása