A BlackBerry 10 platform egy fontos területen mindenképpen lemaradásban van a konkurens platformokkal szemben -- ez a térképszoftverek, vagy navigációs alkalmazások választéka, melyekből jobbnál-jobbak állnak rendelkezésre iOS-re, Androidra és WIndows Phone-ra, a BB10-es megoldások viszont hagynak némi kívánnivalót maguk után. Bár ha jobban belegondolok, örüljünk, hogy nemrég lett Maps Magyarországon is.

bemaps_pro.jpg

Ezt az áldatlan állapotot próbálja kiküszöbölni a BeBuzz és BeWeather nevű remek kis appokkal méltán nagy hírnévre szert tett kedvenc fejlesztői csapatom, a német Bellshare GmbH, mely legújabb alkalmazásával, a BeMaps Próval a talán az eddigi legjobb Google Térképekre épülő térképalkalmazást csinálta meg a platformra.

A Google Térképekre alapozó appokból egyébként kis túlzással Dunát lehetne rekeszteni a BlackBerry Worldben -- van olyan is, ami csupán egy ikon a webböngészős Google Mapshez --, a Bellshare programja viszont már most kiemelkedik ezek közül, ráadásul a fejlesztőcég neve garancia a további javításokra és kozmetikázásokra, amit valljuk be, elég kevesen tesznek meg. Erre jó példa, hogy a program csak a múlt héten vált elérhetővé a BlackBerry Worldben, de máris érkezett hozzá javítás, ami ráadásul javította a magyar karakterkészlet-hibát (is).

A BeMaps Pro letölthető a BlackBerry Worldből, az alkalmazás ára 3,59 euró, vagyis nagyjából 1100 forint. 

süti beállítások módosítása