Nem egyszerű manapság olyan mobilt készíteni, mely minden régióban, minden országban, minden hálózaton működik, a szolgáltatók által használt különböző rádiós hálózatok komoly kihívások elé állítják a mérnököket. Ahogy a Z10/Q10/Q5 modellekből, úgy a Z30-ból éppen ezért több, konkrétan hat típus is napvilágot lát, aminek abból a szempontból mindenképpen komoly jelentősége lehet, hogy a hazai hálózatokon ezek közül nem mindegyik működik teljes erőbedobással.

z30_angled.jpg

Konkrétan az LTE, vagy 4G-s hálózatok támogatottságában van komoly különbség az egyes modellek közt, amiket ezúttal is egy kódsorral (STA100) és egy további számjellel illetnek. Fontos, hogy a magyarországi hálózatokkal jelenleg csak egy típus, az STA100-2-es jelzésű kompatibilis -- szerencsére a legtöbb európai hálózattal ugyanez a helyzet, szóval nyugat-európai importból jó eséllyel ezt a típust lehet majd beszerezni. Például akár már a jövő héttől Angliából, ott kerül ugyanis elsőként forgalomba a Z30.

Ha tehát netán olcsón kínálnak amerikai import Z30-at, vagy látsz az interneten egy olcsó külföldi webáruházat, próbálj meg utánanézni a típusjelzésnek, és csak akkor vedd meg a telefont, ha biztos vagy benne, hogy a típusjelzése megegyezik a fenti jelöléssel! Mi szóltunk!

Via BBin

süti beállítások módosítása