Az előző hétvége valahogy nem úgy sikerült a BlackBerry Messenger számára, ahogy azt Kanadában eltervezték, ahogy azt talán már néhányan tapasztaltátok, a multiplatformos BBM végül nem, illetve nem teljesen a tervek szerint jelent meg. Pedig a BlackBerry egyik legnagyobb dobásáról van szó, amit lélegzetvisszafojtva várt mindenki, aki korábban BlackBerryt használt és BBM-függővé vált. Ehhez képest a nyár utolsó hétvégéjén annyi történt, hogy pár órára megjelent az iOS-verzió, majd levették az App Store-ból, az androidos verzió pedig vasárnap este sem volt még elérhető, pedig szombaton kellett volna érkeznie. Egyébként ez idő (konkrétan 8 órán keresztül volt elérhető a program) alatt 1,1 millió aktív felhasználó kezdte el használni az alkalmazás.

bbm_logo.jpg

A BlackBerry hivatalos indoklása szerint egy korábban, néhány nappal ezelőtt kiszivárgott androidos verzió okozta a problémát, bár a részletekkel nem traktál minket a gyártó. A kiszivárgott verziós történettel egyébként csak az az egy baj van, hogy legjobb tudomásom szerint az akármilyen készülékre fel sem volt rakható, a rendszer BlackBerry ID alapján engedte be a tesztelőket -- ahogy erre éppen a BlackBerry hívta fel a figyelmet pár napja. Az sem teljesen világos, hogy az iOS-verziót miért kellett visszavonni, amikor az Apple platformján nem szivárgott ki előzetes kiadás.

Tehát a BlackBerryn kívül egyelőre senki nem tudja, mi történt, mindenesetre a hiba talán nagyobb volumenű, mint az elsőre tűnt, hiszen a Google Play Store jóváhagyási procedúrája alig pár óra, semmiképpen sem tart napokig az új verzió validálása. A fejlesztők mindenesetre a BlackBerry ígérete szerint éjt nappallá téve dolgoznak az ügyön, remélhetőleg rövidesen lesz majd eredmény is -- addig is figyeljétek a bbm.com -ot, és persze a BerryBlogot!

süti beállítások módosítása