A mai nap első híre szokatlanul késői órákban jelenik meg itt a blogon, ráadásul nem is mondanám, hogy olyan kifejezetten feldobná az estét a dolog: Az egyik legnépszerűbb, internetes telefonálást is támogató alkalmazás, a Viber régóta be lett ígérve BlackBerry 10 platformra, de most mégis úgy tűnik, hogy az alkalmazás jó darabig nem lesz elérhető az újabb BlackBerrykre.

A Vibert fejlesztő csapat ugyan a nyáron még azt nyilatkozta, hogy javában halad a BB10-es verzió fejlesztése, mely az operációs rendszer 10.2-es változatával egy időben jelenik meg, mostanra azonban bebizonyosodott, hogy ez a fejlesztés mégsem haladt olyan tempósan, így hiába érkezett meg a rendszer a Z30-cal, a Viber csak nem vált elérhetővé. 

viber_logo.jpg

A fejlesztők szűk szavú nyilatkozatukban mindössze annyit közöltek, hogy nem szándékoznak egyelőre kiadni a BB10-es Vibert, és majd szólnak, ha meggondolták magukat -- vagyis egy kissebbfajta csodának kéne történnie ahhoz, hogy az app megjelenjen záros időn belül. Ami igazán kár, hiszen az olyan alkalmazásokra, mint amilyen a Viber, égető szüksége lenne egy platformnak, még akkor is, ha a pozicionálás alapvetően az üzleti szférára koncentrál.

Pláne azért is sajnálatos az egész, mivel a Viberből a nem hivatalos androidos portok teljesen jól működnek, csak kisebbfajta pilótavizsga kell ahhoz, hogy valaki ilyen verziót telepítsen a telefonjára. 

Aki tehát internetes telefonálást akar a Z10/Q5/Q10-es telefonján, az jobb híján használhatja a szintén androidos, még mindig preview státuszban lévő Skype-ot, netán a BBM-et, utóbbi állítólag most már tényleg napokon belül megjelenik Androidra és iOS-re, bár ott egyelőre nem működik majd a VoIP-funkció, csak BlackBerryken.

Via BerryReview.

Címkék: voip viber bb10
süti beállítások módosítása