Bár nem hiszem, hogy a Windows pozícióját rövid távon bármi is veszélyeztetné az asztali operációs rendszerek piacán, némelyik mobilgyártó már most elképzeli magának azt a jövőt, melyben a PC helyett egy mobileszközt használnak az emberek, különböző méretű kijelzőkkel. Lényegében erre rímel a BlackBerry mobile computing koncepciója is, melyet a BB10 megjelenése óta folyamatosan lebegtetnek a kanadaiak, meglehetősen kevés konkrétum nélkül.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy a jelenlegi BlackBerryket ne lehetne nagy kijelzőre kötni és ott dolgozni vele. Itt van például a Z30, amihez simán lehet csatlakoztatni monitort, tévét, illetve vezeték nélküli billentyűzetet és egeret, amivel aztán pont úgy lehet tenni, mintha egy PC előtt ülnénk.

A fenti, egyébként nem hivatalos videó ékes példája ennek a felhasználási módnak, bár azért egyelőre látszik, hogy a felület még nem itt érzi jól magát, de ettől függetlenül meglepően sok mindent meg lehet csinálni a napi munkafeladatokból egy BB10-es telefonnal. Ráadásul mivel a rendszer többfeladatos képességei a maga nemében párját ritkítók, a BlackBerry új operációs rendszerében tényleg ott van a lehetőség arra, hogy egy hatékony mobil computing platformmá váljon.

Via N4BB.

süti beállítások módosítása