Tudom, hogy késő van, és ilyenkor már nem illik posztolni, de ezt még gyorsan megosztom veletek, mert annyira jó végre velemi olyasmiről tudósítani a BlackBerry kapcsán, ami igazi sikertörténetnek tűnik. Szóval most kivételt teszek, és a szokásostól eltérően marha későn, így este tizenegy felé megírom, hogy a BlackBerry Messenger az elmúlt egy nap mit tudott elérni.

emoticon_bbm.png

Röviden: a "sorban állós" beléptetés ellenére óriási sikert.

Kicsit bővebben: A BlackBerry Messenger androidos vagy iOS-es verzióját az elmúlt 24 órában több mint tízmillióan töltötték le a Google Play Store-ból, vagy az App Store-ból. Az alkalmazás népszerűségét jól jelzi, hogy az ingyenes appok szekciójában a BBM jelenleg több mint 75 országban áll a letöltési lista élén, köztük olyan országokkal, mint az USA, Kanada, Nagy-Britannia vagy éppen Indonézia. A Google Play Store-ban az eddigi 87 ezer értékelésből több mint 60 ezer lett ötcsillagos. 

Ez a fogadtatás minden előzetes várakozást felülmúlt, még a BlackBerryt is meglepte, de szerencsére ezúttal mindenki -- ember és gép egyaránt -- bírta az iramot, a rendszer egy pillanatig sem akadozott, az üzenetek pedig eljutottak mindenkihez. A keresztplatformos chatet én is kipróbáltam már, hirtelen több olyan régi ismerősöm is megjelent a listámban, akik korábban úgy döntöttek, elhagyják a platformot. 

Szóval a multiplatformos BBM megérkezett, a fogadtatás nagyon ígéretes, ráadásul ezzel még nincs vége a munkának, jönnek a BB10-en és régebbi BlackBerryken elérhető funkciók, a chat mellett a hang- és videocsevegés és persze az abszolút adu-ásznak számító BBM Csatornák (Channels). Aztán majd ki tudja, talán még idén megjön a BBM asztali verziója is, ami ha lehet hinni a pletykáknak, különb lesz bármelyik chatprogram PC-s változatánál.

És ha még nem töltötted volna le:

BlackBerry Messenger letöltési link Androidra

BlackBerry Messenger letöltési link iOS-re

BBM4all!

Via Inside BlackBerry Blog

süti beállítások módosítása