Most már nincs mentség, hogy miért nem használod a BBM-et, a világ egyik legjobb csevegőprogramját, hiszen a chatalkalmazás BlackBerryk mellett immár iOS-re és Androidra is elérhető, méghozzá ugyanazzal a tartalommal (leszámítva egyelőre a hang és videohívásokat) és nagyjából ugyanazzal a működéssel mindegyik platformon. Aki kedvet érez a csevegőplatform kipróbálására, és eddig nem használt a BlackBerryt, a következő egyszerű lépésekkel megnyithatja maga előtt egy szebb, jobb világ kapuit (az útmutató a BlackBerry Messenger androidos verziója alapján készült, de javarészt ugyanúgy vonatkozik az iOS-es portra is):

  • Első lépésként töltsd le a BlackBerry Messengert a Google Play Store-ból (vagy az App Store-ból)!
  • A program első indítás után felrak a várólistára az e-mail cím megadása után. Ne aggódj, nem kell sokat várnod, maximum pár nap, de lehet, hogy néhány órán belül bekerülsz a sor elejére!

android_bbm1.png

  • Amint a rendszer e-mailben értesít, hogy megkaptad a hozzáférést, kezdődhet a BBM-profil beállítása! Először is hozz létre egy új BlackBerry ID-t (pár alapadat megadása szükséges hozzá), vagy használd a régit, amit esetleg az előző telefonodon használtál. Ez annál is inkább jó, mivel a régi ismerőseid egyből megjelennek majd a programban! Ezt követően megkapod a PIN-kódodat, ami a későbbiekben azonosítja a telefonodat a rendszerben.

android_bbm2_1.png

  • Állítsd be a chatablakban megjelenő nevet és tölts fel avatart magadnak!

android_bbm3.png

  • Kezdődhet az ismerősök hozzáadása! Ehhez a jobb alsó sarokban lévő három pontra kell böknöd, az oldalról beúszó menüben válaszd ki a "Meghívás a BBM használatára" menüpontot. Itt e-mailen, PIN alapján, SMS-ben vagy akár QR-kód beszkennelésével is felvehetsz ismerősöket.
  • Kezdődhet a chatelés az ismerősökkel a "csevegés indítása" menüpontra bökve!

Jó BBM-ezést mindenkinek, cseréljetek PIN-t, csevegjetek, ahogy eddig még soha, vagy éppen ahogy régen, mert az jó nektek!

süti beállítások módosítása