Ahogy az várható volt, a BlackBerry Z10-et érintő nagy készletsöprés előbb vagy utóbb (inkább utóbb) Magyarországot is elérte. A három hazai mobilszolgáltató közül mindig is a Telekom (korábban T-Mobile) viselte leginkább a szívén a BlackBerryk sorsát, illetve láthatóan a kanadaiak is jól megértették magukat a német tulajdonosi körrel rendelkező multival, ami működő supportban és többé-kevésbé működő készülékellátási láncban testesült meg. Na meg reális árazásban.

z10_telekom.png

A BlackBerry Z10 ára éppen a héten zuhant igen komoly mértékben a Telekomnál, így a korábban még 110+ ezer forintba kerülő mobil ma már online vásárlás esetén 88792 forintért elvihető, két év szerződéskötéssel. Az árak természetesen tovább csökkennek, ha kétéves tarifahűséggel veszed meg a készüléket, így például Mozaik S díjcsomaggal kemény 2200 forinttal kapod meg végül olcsóbban a telefont, de a korlátlan Next L és Next M csomagokkal már 71336 forintért cserébe tiéd lehet egy vadiúj Z10, ami fehérben és feketében egyaránt kapható a szolgáltatónál.

Ha már itt tartunk, kissé faramuci helyzet, hogy a Telekomnál kapható Z10 típus, az STL100-1 nem 4G-képes, holott manapság a csapból is ez folyik -- de ez tulajdonképpen egyelőre teljesen irreleváns, mivel az elhúzódó konfigurációs folyamatok miatt a 4G-képes BB10-es BlackBerryk egyike sem tud csatlakozni a hiperszupergyors 4G-s hálózatra magentáéknál.

(Egyébként a Z10-zel együtt csökkent a Q10 ára is a Telekomnál, a QWERTY-s BB10-es modell így most 140 ezer forintért vihető el online kedvezménnyel, két év hűségvállalással. Dominó csomagban nem jár egyik telefonra sem kedvezmény.)

süti beállítások módosítása