John Chen, a BlackBerry átmeneti fővezíre a jelek szerint komolyan veszi a feladatát, illetve a cég felrázását, ugye emlékezetes, hogy megjelenésekor mindjárt lapátra került Thorsten Heins korábbi elnök-vezérigazgató, most pedig újabb fejek hullanak porba a kanadai gyártónál.

tear_boulben.jpgBalra Tear, jobbra Boulben

Ahogy ilyenkor az lenni szokott, elsőként Heins korábbi emberei kerültek lapátra (méghozzá azonnali hatállyal), konkrétan Frank Boulben marketingigazgató és Kristian Tear operatív igazgató -- ők ketten alig egy éve kerültek a gyártóhoz, és sokan állítják, hogy a BlackBerry mostani helyzete nagyrészt előbbi úriembernek köszönhető, aki elképesztő magabiztossággal vetette bele magát a marketingfeladatokba. Végül sok emlékezetes kampány vagy reklám nem kötődött a nevéhez, talán egyedül a Formula 1-es szponzorizáció sült el jól, mivel sikerült egy jó, nagyon sikeres csapatot megtámogatni.

Boulben és Tear mellett mennie kell még a pénzügyi vezérnek, Brian Bidulkának is, aki az év végéig még azért ott maradhat a cégnél tanácsadói pozícióba, de aztán fel is út, le is út. Bidulka egyébként már öt éve tapossa a waterloo-i malmot, szóval nem éppen ma jött le a falvédőről, de hát Heins is elég régóta a BlackBerrynél volt.

Hogy a nyitott pozícióba kerülő emberek mennyivel lesznek jobbak az elődöknél, arról egyelőre elképzelésem sincs, remélhetőleg Chen jobban választja majd meg közvetlen beosztottjait, mint Heins tette. 

süti beállítások módosítása