Aki szereti mindig a legfrissebb készülékszoftvert telepíteni a BB10-e BlackBerryjére, és a Telekom a szolgáltatója, annak jó hír, hogy a cég ezen a héten egy rakás készülékszoftvert jóváhagyott, illetve kiküldött az előfizetői készülékekre. Az elérhető frissítésekről ilyenkor értesítést szoktak kapni a felhasználók, de ha megnézitek a telefon menüjében a frissítés menüpontot, soron kívül is ellenőrizhetitek, hogy rendelkezésre áll-e új szoftver.

1020429.png

Így a múlt hét végén, illetve ezen a héten elérhetővé vált a Z30-hoz (ami még nem is kapható a Telekomnál) és a Q10-hez a 10.2.0.429-es verziószámot viselő szoftverkiadás, ami a 10.2.0.1803-as számozásnak felel meg OS verzió tekintetében. Az előző kiadáshoz képest töredék méretű, mindössze 30 MB-nyi letöltés csupán apróbb hibajavításokat hoz, nagy csodát senki ne reméljen tőle, a soron következő nagy frissítésre, a 10.2.1-es verzióra vélhetően még a jövő évig várni kell.

Jó hír, hogy a hányattatott sorsú Z10-esek is kapnak frissítést végre, legalábbis a forrásaink szerint újraindul a 10.2-es frissítés a szolgáltatónál kapható STL100-1 -es típusokra. Ez egyébként azért faramuci helyzet kissé, mert jó pár héttel ezelőtt egyszer már elérhetővé vált az új szoftver a telefonhoz, de a szolgáltató később visszavonta a frissítést -- hogy pontosan miért, azt nem tudni. 

süti beállítások módosítása