A BlackBerry Messenger némi kezdeti bonyodalmat követően tavaly októberben vált elérhetővé Androidra és iOS-re, a korábban kizárólag a BlackBerrykkel működő chatalkalmazás ezzel keresztplatformossá vált. A kanadai gyártó a kezdeti változatban kizárólag a csevegőfunkciót építette be, a BlackBerryken elérhető többi kommunikációs csatorna későbbi frissítéssel érkezik majd meg mindkét platformra. Ha minden jól megy, erre már nem is kell olyan sokat várni.

bbm_loves_android.jpg

A fejlesztők elkészültek ugyanis a BBM androidos kiadásának legújabb tesztverziójával, mely immár a BBM Voice funkciót és a BBM Csatornák közösségi hozzáférést is tartalmazza -- előbbi a Skype-hoz vagy a Viberhez hasonlóan VoIP-telefonálást biztosít, méghozzá kristálytiszta minőségben (már ahol a hálózat erre alkalmas), utóbbival pedig el lehet érni a BlackBerry Messenger saját kis közösségi hálózatát, mely kicsit olyan, mintha a Facebookot, a Twittert meg a Tumblr-t összegyúrták volna.

A tesztverzió egyelőre nem érhető el nyilvánosan, de ami késik nem múlik alapon az eddigi tapasztalatok alapján rövidesen, talán még ebben a hónapban, vagy februárban megérkezhet a végleges kiadás a Google Play Store-ba. Nagy valószínűség szerint a kibővített iOS-verzió fejlesztése is gőzerővel zajlik már, ezzel a BBM újabb lépéssel közelebb kerülhet ahhoz, hogy meghatározó szereplője legyen a mobilos közösségi alkalmazások piacának.

Kösz mindenkinek, aki beküldte!

süti beállítások módosítása