Ikonikus fizikai billentyűzet. A BlackBerryk nyomógombjai kapcsán ez a jelzős szerkezet szinte minden alkalommal előkerül, joggal, a mobil eszközök mezőnyében ugyanis máig nincs jobb fizikai gombsor a BlackBerry okostelefonok billentyűzeténél. A fizikai gombok létjogosultságát ettől függetlenül ma már sokan vitatják, de hogy, hogy nem mégis előkerülnek néha olyan érdekes megoldások, mint például a Typo.

typoblackberry.jpg

A Typoról tudni kell, hogy egy iPhone-okhoz csatlakoztatható tok, illetve fizikai billentyűzet egyszerre, ami Bluetooth-szon kommunikál a telefonnal, tehát nem olyan vérgagyi megoldás, mint a korábbi próbálkozások, melyek a valójában a virtuális gombok felé helyezett nyomógombokból álltak. Nem, a Typo ennél sokkal több és jobb, nem kis részben azért, mert a gombsor egy az egyben nyúlása a BlackBerry Q10 fizikai gombsorának. Nem csoda, hogy múlt héten ez már sok volt a kanadaiaknak, és beperelték az eszköz "feltalálóját".

Ettől függetlenül a CES-en működés közben is meg lehet tekinteni az iPhone-hoz passzoló BlackBerry álarcot, sőt, a CNN még a gyártócég társtulajdonosát, Laurence Halliert is megszólaltatta. A termék fejlesztése állítólag már két éve zajlik -- nyilván a gombsor megtévesztő hasonlósága a Q10-zel a véletlen műve lehet.

A CrackBerry videójában részletesebben is bemutatja Kevin az eszközt, és próbára is tesz néhány látogatót a kiállításon: vajon ha csak a Typo billentyűzetet látod, mit tippelnél, milyen telefonhoz tartozik?

(Egyébként meg rohadjak meg, ha értem, miért van minden, egyébként más platformokon tök régóta elérhető feature szenzációs innovációként tálalva abban a pillanatban, ha köze lesz az iPhone-hoz...)

Via CNN, CrackBerry.

süti beállítások módosítása