A nagy Z10 akciózás nem volt hiábavaló a Magyar Telekomnál (egykoron T-Mobile), mostanra megérett a magyar piac is arra, hogy a legnagyobb szolgáltató bevezesse kínálatába az első BB10-es érintőkijelzős BlackBerry nagytesóját, a Z30-at. A készülék mától kapható a magenta színű logóval ellátott boltokban (és persze a weben), egyelőre rendelésre, ami erősen limitált készleteket sejtet.

Blackberry-Z30.jpg

A jelenlegi csúcs-BlackBerryt láthatóan a felsőkategóriába pozicionálja a szolgáltató, legalábbis ára alapján mindenképpen ide sorolódik az újdonság. Semmi nulla forintos akció, a Z30 még a legdrágább díjcsomag mellé is 54 ezer forintba kerül, listaáron és Dominóval pedig 145 ezret kell érte fizetni, ami alig marad alatta a 150 ezer forintos lélektani határnak. Tudom sokakat ez nem vigasztal, de a Z10 a tavalyi megjelenéskor drágább volt ennél -- csakhát azóta eltelt sok-sok hónap, meg történt egy, s más. 

A Telekomnál egyébként a mai naptól új, okostelefonokhoz igazított tarifák is elérhetők, melyek végre olcsón kínálnak nagy adatforgalmat: a Move tarifacsalád havi díja 1990 forinttól kezdődik, és kérhető mellé havi 3090 forintért akár 5 GB adatforgalom is. BlackBerry-szolgáltatást a Move tarifák egyike sem tartalmaz (vagy legalábbis én nem látom nyomát), viszont havi 690 forintért kapcsolható hozzájuk havi 1 GB limitet tartalmazó BIS3 opció. Csak halkan jegyzem meg, hogy akinek nem BlackBerryje van, az 1 GB adatért havi 1290 forintot kell fizessen (ennyibe kerül ugyanis a NetPlusz L csomag).

BlackBerry Z30 elérhetőségek és árak a Telekom webshopjában.

süti beállítások módosítása