Mióta az androidos és iOS-es BlackBerry Messenger megjelent, állandó téma, hogy azok, akik telepítették a programot, vajon mennyire használják ténylegesen is az alkalmazást. Erről persze a BlackBerry mélyen hallgat, mindenesetre én nem nagyon lennék meglepve, ha az androidos telókra meg iPhone-okra telepített BBM-ek esetében a partnerlistákon alig pár kontakt tengődne csupán.

Ennek rendkívül prózai oka van: ha valaki feltette a multiplatformos BlackBerry Messengert a telefonjára, akkor eddig jobbára direkt meghívóval, PIN begépelésével, vagy QR-kód szkennelésével tudott magának ismerősöket gyűjteni. Ehhez képes ott van pl. a VIber, ami az aktiválást követően azonnal képes feltérképezni, hogy a telefonkönyvben lévő ismerősök közül ki használ (vagy használt két éve) VIbert, és annak rendje s módja szerint fel is tölti velük a partnerlistát.

ios_invite_01.png

Na ez mostantól az androidos és iOS-es BBM esetében is pont így működik, az alkalmazás tegnap megjelent friss változatával ugyanis fel lehet deríteni, hogy ki BBM-ezik az ismerősök közül -- pont úgy, mint a Vibernél (vagyis itt is fennáll a lehetőség, hogy olyasvalakit tesz fel a listára a program, aki két éve BlackBerry és BBM felé sem nézett).

Ettől függetlenül ez egy nagyon hasznos és kézenfekvő újítása a programnak, mondhatni ezzel kellett volna kezdeni, és akkor a letöltésszámláló mellett bizonyára az aktivitás is az egekbe kúszott volna. De még kúszhat, pláne mivel a 2.0-s verzióban jönnek a további újdonságok, a chat mellett a hanghívás, meg végre a csatornák is megjelenhetnek az iPhone-okon meg az androidos okostelefonokon.

süti beállítások módosítása