Megkezdődött Barcelonában az év mobilos rendezvénye, a Mobile World Congress, mára pedig a legtöbb gyártó jól belecsapott lecsóba, vagy tapastálba, hogy ne távolodjunk el túlzottan a hely szellemétől. A sok bazi unalmas, egyrenagyobbtelefonokatgyártunktökfeleslegesfunkciókkalhurrá gyártó közül kitűnt a Nokia, mely bejelentette, hogy a Windows Phone mellett ő márpedig androidos készülékeket is árul majd a Nokia X sorozatban. What a surprise!

bbm_logo.png

A Nokia és a BlackBerry üzletpolitikájának összehasonlítása már csak ezért megérne egy misét, de ezt majd talán Jack Potata lecelebrálja, ha végre méltóztatik billentyűzetet ragadni a kezei közé. A mostani poszt egy másik bejelentésnek szól, nevezetesen a Nokia és a BlackBerry gyakorlatilag egyszerre jelentette be, hogy mese nincs, érkezik a BlackBerry Messenger Windows Phone-os Lumiákra ÉS a Nokia X - sorozatú telefonokra. Mondjuk valódi fejlesztést csak előbbi igényel, hiszen a Nokia X-hez az alapok már jó néhány hónapja készen állnak.

A nokiás, vagy Windows Phone-os (ahogy tetszik) BBM-ben benne lesz minden, ami jelenleg megtalálható az androidos és iOS-es kiadásban, tehát a chatelés mellett elérhető lesz a hanghívás, a BBM Csatornák, a csoportok, a fájlmegosztás és a cuki kis emotikonok is. És mint mindegyik platformra, úgy WP-re is ingyenes lesz a BBM, mely a tervek szerint a nyáron jelenhet meg erre a platformra, a Nokia X-szériára pedig a kezdetektől fogva elérhető lesz.

süti beállítások módosítása