A BlackBerry Messenger jóval több egyszerű csevegőprogramnál, így például lehet vele fájlokat is küldeni egyik készülékről a másikra. Bár a legfrissebb verzióval már a Dropbox felhőszolgáltatáson keresztül is megoszthatunk egymással állományokat, direktben is működik ez a képesség, igaz, némi korláttal.

bbm_logo.png

A rendszer ugyanis (jelenleg) nem enged 6 MB-nál nagyobb méretű fájlokat átküldeni, ami különösen videók küldözgetésénél lehet problémás, de már egy nagyobb MP3-szám is több adatot jelent ennél. Szerencsére a BlackBerrynél a legfrissebb hivatalos információk szerint már dolgoznak ennek a limitációnak a feloldásán, a következő verziótól állítólag nagyobb méretű állományokat is át lehet majd küldeni a rendszerrel. Már csak azt kéne tudni, hogy ez a verzió (ami egyébként újabb, vicces emotikonokat is tartalmaz majd) mikor is jelenik meg pontosan.

A BBM egyébként a multiplatformos kliens megjelenése óta szépen fejlődik, már 85 millióan használják, ebből 40 százalék Android- vagy iOS-platformon veszi igénybe a szolgáltatást -- derült ki a BBM-ért felelős részlegvezető, John Sims nyilatkozatából. Érdekesség, hogy a 85 millió felhasználóból 25 millió vállalati ügyfél, nem véletlen tehát, hogy a BlackBerry kifejezetten őket célozva létrehozta az eBMM platformot, mely a fokozott biztonság mellett újabb üzleti funkciókat kínál majd az év során.

Sims azért nem csak jó hírekkel szolgált, így azok, akik asztali (PC-s) BBM-kliens megjelenésére várnak, ne számítsanak rá egyhamar.

Via CNET.

Címkék: bbm ebbm
süti beállítások módosítása