A BlackBerry 10-re fejlesztett Facebook-kliens eleinte több hiányosságának és finoman szólva is olykor "furcsa" működésének köszönhetően nem örvendett túl nagy népszerűségnek, ám szerencsére azóta az új verziók révén a hibák jó része eltűnt és megjelentek a kliensben igazán hasznos opciók. A fejlesztők ma kiadták a program 10.4-es verzióját, mely tovább javít a funkcionalitáson, hogy lehetőleg még több időt töltsünk a Facebookon -- természetesen immár a BlackBerrynk segítségével.

facebook104.png

Az új verzió a szokásos hibajavításokon túl néhány apróbb újdonságot hozott, amiből nekem egyértelműen a hírfolyam rendezési elvének a megválasztása tűnik a legnagyobb húzásnak, vagyis az idegesítő "top stories" mód remélhetőleg egy életre száműzhető ezzel. Aztán jöttek még új, elég idétlen emotikonok, amiket a chatelés közben lehet elsütni, van screen reader és a becsekkolások során már be lehet illeszteni térképet is.

Mondjuk nekem nagyon úgy tűnik, hogy az oldalakat (így a BerryBlog Facebook-oldalát is) elég ziláltan jeleníti meg a rendszer -- konkrétan teljesen össze-vissza jönnek a posztok, de lehet (illetve nagyon remélem), hogy ezzel egyedül vagyok, illetve csak valami átmeneti elmezavar áldozata lett a Z30-am.

A Facebook BB10-es kliensét letölthetitek a BlackBerry Wordlből erre a linkre kattintva.

süti beállítások módosítása