Azért az tényleg milyen abszurd már néha, hogy az Amerikai Egyesült Államok elnöke mennyire meghatározó vezetőnek számít, a legapróbb mozzanatairól szóló híradások is bejárják a sajtót, és még az is téma, hogy milyen mobiltelefont használ. Na persze nem minden elnök esetében ennyire lényege szempont ez, de Barack Obamánál történetesen az, mivel Mr. President egyáltalán nem rejti véka alá, hogy BlackBerry-függő -- bár egyesek szerint már nem sokáig használhatja a telefonját.

A USA első emberének lenni nem éppen egy sétagalopp, nem úgy mennek arrafelé a dolgok, hogy az elnök bemegy egy AT&T vagy egy Verizon shopba, és megveszi magának azt a telefont, amit szeretne, két év hűségvállalással, 200 dollárért. Nem, neki úgy adják a telefont, amit előtte komoly nemzetbiztonsági vizsgálatnak vetnek alá, még akkor is, ha a legfontosabb államügyeket nyilván nem ezen keresztül bonyolítja az elnök. Aztán tetszik, nem tetszik, azt a telefont kell használnia egész hivatali ideje alatt.

time_bb_coffee.jpg

Múlt héten történetesen híre ment, hogy a Fehér Ház már javában tesztelgeti a koreai LG és Samsung készülékeit, hogy majd aztán idővel azok kerülhessenek az elnök kezébe, de -- bár az erről szóló híradások kétségtelenül jól beleillenek a BlackBerry vergődésére apelláló sajtóhírekbe -- azért ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy az elnök egyhamar lecseréli (lecserélheti) a BlackBerryjét.

Obama telefonjának mibenlétével kapcsolatos spekulációk és találgatások végül a hét végére olyan mértéket öltöttek, hogy kénytelen volt megszólalni az ügyben Jay Carnes, Fehér Ház kabinetfőnöke is, aki határozottan tagadta, hogy az elnöki hivatal bármilyen, kommunikációs eszközökre vonatkozó tesztprogramban részt venne. Egyébként szó szerint ezt mondta a szóvivő:

...az elnök BlackBerryjével kapcsolatosan nincs semmi bejelenteni valónk.

Jut eszembe, nem tudja valaki, Áder János milyen okostelefon segítségével látja el elnöki teendőit?

Via Yahoo news.

Címkék: blackberry obama
süti beállítások módosítása