A héten a Microsoft bejelentette, hogy minden iPhone és Android rendszerű készülékre díjmentesen elérhetővé teszi a méltán népszerű irodai alkalmazását amennyiben megelégszünk azzal, hogy csak a korábban létrehozott állományokat nézhetjük meg vagy szerkeszthetjük át. 

MS_Office_Mobile.jpg

Ugyebár a BlackBerry 10-es készülékek képesek androidos programok futtatásra, ezért valóban el is indul az Office mobile, de nem tud bejelentkezni a készülék a Microsoft fiókba ami nélkül nem tud továbblépni az alkalmazás. Vagyis meg vagyunk lőve, az Office Mobile-t (legalábbis egyelőre) elfelejthetjük BB10-en. Na nem mintha bárki azt ígérte volna korábban, hogy bármilyen androidos app probléma nélkül fut a BlackBerry rendszerén -- sajnos a jelek szerint az Office Mobile azok közé tartozik, melyek használhatatlanok az emulációs módban.

Úgyhogy marad az eddig járt út ami nem más mint a connect to Onedrive, és az előre telepített Documents to Go, már ha mindenképpen Microsoft cloud-ba szeretnénk menteni.

Bár a Microsoft ezzel a lépésével egyértelműen nyit a többi platform felé, az Office igazi ereje mégis csak Windows környezetben tud igazán megmutatkozni és az a gyanúm, hogy ez még egy jó darabig így is lesz.</p

süti beállítások módosítása