Mindannyiunk életében vannak olyan ismerősök (vagyis többnyire volt ismerősök), akikkel nem akarunk beszélni, nemhogy személyesen, hanem telefonon sem. Egy görbe éjszaka nem kívánt következménye, egy pszichopata zaklató, idióta főnök, vállalhatatlan rokon, netán teleshopos ügynök (bár ők ennél ravaszabbak) -- egy közös bennük: nem szívesen vesszük fel a telefont nekik, sőt az lenne a legjobb, ha a készülék ki sem cseng, ha ők hívnak. Erre valók a hívásszűrő appok, melyek eddig nem igazán működtek BB10-en, az új, 10.3-as operációs rendszertől viszont már megkímélhetnek mindenkit a zaklató hívásoktól. 

call_blocker.png

Van egyébként ezzel kapcsolatban egy jó sztorim. Egy barátnőm egész speciális, ám kétségtelenül nem túl jól automatizált megoldást használ a hívásszűrésre: a névjegyzéke tele van !NE VEDD FEL! nevű "ismerősökkel". Engem ezzel mondjuk simán megvett...

A funkció eddigi működését egyébként az akadályozta, hogy a BlackBerry nem bocsátotta az alkalmazásfejlesztők rendelkezésére azt az API-t, mely a bejvő hívások számát ki tudta volna olvasni a készülékből, így értelemszerűen nem is tudott közbeavatkozni semmilyen külső fejlesztésű program a hívás azonnali megszakítása, vagy elutasítása érdekében. 

A BlackBerry 10 év második felében érkező frissítésének mindez csak az egyik kisebb, ám sokak számára annál fontosabb szelete lehet. Remélhetőleg lesz sok jó app, ami ki fogja majd használni ezt a képességet.

Via BerryReview.