Az év vége felé érkezhet a BlackBerry új QWERTY-s okostelefonja, amit egyelőre csak Windermere kódnéven emlegetnek (talán Q30 lesz a neve, talán nem), és korábban már napvilágra került róla (vagyis egy prototípusról) pár fotó. Az biztos, hogy ezek alapján az nem mondható el a jelenleg még készülőfélben lévő telefonról, hogy ugyanarra a kaptafára épülne, mint az összes okostelefon, beleértve a korábbi BlackBerryket. El is neveztem magamban BlackBestiának.

q30-all-devices.jpg

A fenti ábrán egy méretpontos összehasonlítást láthattok az eddig megjelent BB10-es készülékekkel és a csőben lévő újdonságokkal, azaz egymás mellett sorakozik a Q10, a Classic, a Z10, a Windermere (Q30?) és a Z30. Azért azt tegyük hozzá, hogy a Classicról és a Windermere-ről még nem került ki az internetre hivatalos, publikus fotó, szóval a montázst készítő dizájner, bizonyos Dylan Habkirk a rendelkezésre álló adatok (melyek többnyire a kijelzőméretre korlátozódtak), és az eddig kiszivárgott fotók alapján csinálta meg az összehasonlítást. Aztán van itt egy galéria is, összehasonlításképpen ezúttal a Z30 az etalon. Figyelem, megrázó képek következnek!

Mindenesetre a Windermere kapcsán egyre biztosabbnak tűnik, hogy mindenféle koncepciókkal ellentétben csupán háromsoros, érintésre is reagáló klaviatúrája lesz, méretét, pontosabban alapterületét tekintve pedig aztán tényleg semelyik korábbi okostelefonhoz nem hasonlít majd.

De ha már ilyen jól értesült Habkirk, akkor vajon mi a helyzet a Classiccal? Vajon tényleg úgy fog kinézni, mint a fenti képen?

Via N4BB.

süti beállítások módosítása