Ezt az egészet ott rontotta el ez az iparág, hogy hagytak ázsiaiakat telefont tervezni, mi több trendeket diktálni. Van ugyanis ez a meg nem nevezett ázsiai gyártók által kreált izé, ami akkora, hogy telefonnak már túl nagy, tabletnek meg túl kicsi, ezeket szokták ugye phabletnek hívni, de akárhogy is hívják őket, a lényegen ez mitsem változtat: egy ergonómiai katasztrófa mindegyik. Most pedig az van, hogy a BlackBerry kijelentette, ha kell beáll a sorba, és phabletet fog gyártani. Uram atyám!

bb_phablet.jpg

Az igazat megvallva már a Z30 is elég böszme telefon, nekem is alig fér el a kezemben, de erre még azt mondom, az öthüvelykes kijelzőjével az éppen elmegy kategóriába tartozik. Az állítólagosan készülő új QWERTY-s csúcsmodell, a Windermere (már ha tényleg akkora lesz, amekkorának a kiszivárgott képeken látszik) viszont már büszkén viselheti majd az első nyomógombos phablet titulust, még akkor is, ha köze nem lesz a klasszikus okostelefon-formához.

Szóval John Chen a minap egy indonéz lapnak nyilatkozta, hogy a piacon igenis van helye egy olyan BlackBerrynek, ami a telefon és a tablet közt helyezkedik el, legalábbis a trendeket figyelembe véve. Mondjuk tabletnek is van helye, arról meg a PlayBook nyilvánvaló kudarca óta nem nagyon hallani, legfeljebb apró, elejtett utalásokat, hogy egyszer talán, ha már az elvakult rajongókon kívül mindenki elfelejti a PlayBook nevet, nos akkor talán újra lehet tabletje a BlackBerrynek.

Azért abban a tekintetben erős a bizadalmam a BlackBerry iránt, hogy ha lesz is phablet a kínálatban, az nem öncélú farokméregetés méretnövelés lesz, hanem kitalál valami egészen egyedi megoldást a cég arra, mivel töltse meg az óriási kijelzőt. Nem hivatalos infók szerint már  Windermere-nél is lesznek ilyen meglepő megoldások, aminek köze lehet a BlackBerry 10 páratlan multitasking, vagyis többfeladatos működéséhez. 

süti beállítások módosítása