A BlackBerry még május végén, azaz több mint két hete megújította a BlackBerry Messenger alkalmazásokat iOS és Android platformon, de sem BlackBerry OS-re, sem BB10-re nem érkezett akkor új kliens, minden igazi rajongó legnagyobb meglepetésére. Az új natív verzió megjelenésére tegnapig kellett várni, nem véletlenül: a BBM aktuális frissítésével olyan funkció került be a repertoárba, amit jelen állás szerint semelyik más mobilos chatplatform nem tud.

Ez a BBM Protected, mely az új verzió talán legfontosabb újítása, legalábbis azoknak a cégeknek és kormányzati szerveknek, melyek maximálisan adnak a biztonságra, és nem szeretnék, ha a munkatársak közt folyó "beszélgetésekbe" kívülről bárki rálátna. A háromrétegű titkosítási rendszert használó BBM Protected esetében a vonal mindkét végén csak a titkosítást feloldó jelszó megadását követően lehet megkezdeni a chatelést, nagyjából hasonló a helyzet a csoportokkal is. Az egészben az a legjobb, hogy a BBM Protectedhez nem kell külön alkalmazást telepíteni, vagyis ugyanazzal a chatprogrammal lehet szuperbiztonságos, titkosított csevejt folytatni, mint amivel a hétvégi golfozás részleteit egyeztetik le egymással az üzletemberek.

bbm-wallpaper.png

Hogy mennyire kétarcú platformmá kezd válni a BBM, azt jól jelzi, hogy ugyanazzal a frissítéssel, amivel megérkezett a BBM Protected, új emotikonok is jöttek (szám szerint 16), valamint a BBM shopban újdonságként megjelentek a hátterek a csevegőprogramhoz. Aztán van itt még megnövelt (16 MB-ra) fájlméret-limit a kliensek közti fájlküldéshez, valamint egyszerűbb lett az e-mailben érkező meghívók elfogadása is (a rendszer mostantól nem követeli meg, hogy a PIN-nket visszaküldjük).

Az új BBM-et elérhetitek a BlackBerry Worldből.

süti beállítások módosítása