Egyre-másra záporoznak az érdekesebbnél érdekesebb hírek a BlackBerry eddigi talán legkülönlegesebb okostelefonjáról, a Passportról, mely valamikor szeptemberben kerülhet forgalomba (nálunk alighanem kicsit azért később). A szolgáltatók már javában tesztelik a készüléket, ahogy az ilyenkor lenni szokott, ami ez esetben különösen aktuális, hiszen a Passport kívül-belül megújulva érkezik -- merőben szokatlan hardverrel, és új operációs rendszerrel.

passport_sim.jpg

A hardverhez, pontosabban a hardver működésének egyik kulcsához, a SIM-kártyához kapcsolódik az egyik legfrissebb, Passportot érintő pletyka, miszerint az óriási telefonba egészen apró SIM passzol majd -- ez a nanoSIM, amit először az iPhone 5-ben láthattunk két éve, azóta azonban több csúcskészülékben is megjelent már. A nanoSIM-ről tudni kell, hogy valamivel kisebb és vékonyabb is, mint a jelenleg elterjedt, és az összes BB10-es BlackBerrybe passzoló microSIM, vagyis aki Passportra szándékozik váltani, annak mindenképpen kártyát is kell cserélnie ezzel a lendülettel.

Egyébként nagyon érdekes, hogy a különböző SIM-méretek és a készülékek méretei közt mennyire nincs összefüggés, a szintén elég nagyra nőtt Nokia 1520-as például szintén nanoSIM-es megoldás, az ezzel egyező méretű Nokia 1320-as pedig maradt microSIM-es. Tény, hogy a Passportba bizonyára belefért volna a nagyobb SIM is, a BlackBerrynél viszont úgy döntöttek, hogy egy 2014-es csúcsmobilnál már illik a legkisebb elérhető SIM-formátumot használni, így a Passport lett az első olyan BlackBerry a kanadaiak kínálatában, amelyik nanoSIM-mel fog működni.

Via N4BB

Fotó: CrackBerry

Címkék: sim passport nanosim
süti beállítások módosítása