Már megint, vagy még mindig nincs jelentkező a BlackBerryre sem részben, sem egészében, ami azt jelenti, hogy a kanadai cég még jó darabig önálló entitás marad a piacon, méghozzá alighanem a tavaly ősszel igazolt új vezér, John Chen vezetésével. A társaság esetleges eladásával kapcsolatos újabb fejtegetéseknek pont Chen szabott gátat egy, a Bloombergnek a hét elején adott interjújában, ahol leszögezte, ha ránéz az íróasztalára, nem lát rajta olyan dossziét, amin az szerepelne, hogy "vételi ajánlat".

chen_allright.jpg

Persze ez nem jelenti azt, hogy bizonyos, informális szintű tárgyalások ne zajlanának a háttérben a BlackBerry felvásárlásáról, mely egyesek szerint megmenthetné, mások szerint pedig végleg sírba taszajthatná a kanadai nemzeti büszkeséget, Passportostul, mindenestül. Chen egyébként kitart amellett, hogy a cég a 2016. márciusában véget érő pénzügyi évében újra nyereséget termel majd éves szinten, ebben az üzleti évben pedig egyensúlyba kerül a mérleg két nyelve.

Elégedett vagyok a vállalat jelenlegi helyzetével, ami a technológiáinkat, az üzletágaink működését, az árrésünket, a disztribúciós láncunkat és az új termékeket illeti... Hogy mindez elég lesz-e ahhoz, hogy újra ikonikussá váljon a brand, nos, ezen még dolgoznunk kell egy kicsit -- nem tudom a választ erre a kérdésre. 

Hogy milyen új termékre gondolt Chen, azt nem nehéz kitalálni: alighanem a sokat emlegetett Passportról lehet szó, mely szeptemberben indulhat világhódító útjára, így alighanem mér az év végére tudni fogjuk, hogy a hódítás tényleg hódítás, vagy csak aprócska portyázás volt csupán. 

Via Bloomberg.

süti beállítások módosítása