Kész, ennyi volt, befejeződött a BlackBerry Z10 és a Q10 gyártása, az üzletekben és a disztribútoroknál lévő készletek kitartanak amíg kitartanak, azután mindenki legyen szíves türelemmel kivárni, amíg a kanadai gyártó idén év végére ígért újdonságai megjelennek. Ezek megjelenési sorrendben a Passport, a Classic, és a Z20. Várjunk csak, Z20???

Hát igen, ez most tényleg új, a BlackBerry ugyanis eddig mindvégig arról beszélt, hogy a Z3/Passport/Classic trión kívül más már nem jön idén, erre tessék, most egy kanadai mobilszolgáltató, a Telus konkrétan megnevezi a Z20-at, mint idén érkező újdonságot egy, a dealerek számára kiküldött értesítőjében. A telefonról a nevén kívül persze semmit nem említenek, azon kívül, hogy ez lesz a Z10 utódja, illetve arra lehet következtetni a szövegből, hogy a Classiccal egy időben, tehát valamikor novemberben kerülhet piacra.

z3_angled.jpg

Én mondjuk komolyabb pénzeket mernék rá tenni, hogy a Z20 nem más, mint a korábban már emlegetett, európai és észak-amerikai piacra szánt LTE-s Z3 típus, ami a Manitoba kódnevet viseli, és azért nem csak a 4G-képességben különbözik az eredeti Z3-tól. Számomra legalábbis több mint furcsa lenne, ha a BlackBerry egyszerre két full érintőkijelzős okostelefont (Z3, Z20) is a boltokba küldene, kvázi egy időben.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy az első Z3, vagyis a Jakarta ne jelenne meg egyáltalán Európában. Egy-két, nem hivatalos forrásból már Magyarországon is beszerezhető a típus, de még az sem kizárt, hogy egyszer valamelyik szolgáltató is felveszi a kínálatába. Vagy ha más nem, feltűnik a BlackBerry okostelefonoknak és tartozékoknak dedikált, kizárólag hivatalos forrásból dolgozó webshopban, a BerryBoltban...

Via BlackBerry Empire.

süti beállítások módosítása