A modern okostelefonok -- köztük egy-két újabb BlackBerry -- kapcsán manapság megfogalmazódó egyik legkomolyabb kritika, hogy a készülékek akkumulátorai egy napig sem bírják ki egy feltöltéssel, mivel vagy eleve nagyon kicsi a kapacitásuk, vagy (ehhez képest) túl sokat fogyasztanak a telefon különböző komponensei. Azok az idők, amikor egy BlackBerry 4-5 napot is kihúzta egy feltöltéssel, már rég a múlt ködébe vesznek, a BlackBerry Passport azonban legalább biztosan nem fogja cserben hagyni a felhasználóját nap közben.

Erre utal többek közt a készülék nemrég kiszivárgott műszaki specifikációi, ahol 19 óra normál használatot és 8 óra készenlétet jeleztek a telefon 3450 mAh-s akkumulátoránál, mostanra pedig már jönnek az első felhasználói tapasztalatok az első, szolgáltatóknak és partnereknek kiküldött tesztkészülékekkel is.

passport_battery.jpg

Ilyen tapasztalatot gyűjtött be a minap az N4BB, a blog tulajdonképpen mindössze egy képernyőfotót tett közzé, amin az látszik, hogy a rögtönzött teszt állítólagos alanyául szolgáló Passport-példányon futó operációs rendszer több mint hatórányi üzem után is még 1 napnyi és 8 órányi működést prognosztizál. Ami gyors számolás után uszkve 38 órás üzemidőt feltételez.

Persze mindebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, például egyáltalán nem tudni, mire használta az eltelt 6 órában a tesztelő a készüléket. Az mindenesetre látszik, hogy SIM például nincs a mobilban, vagy legalábbis nem csatlakozik mobilhálózatra a telefon. 

Azért ezzel az akkuteljesítménnyel azt hiszem így sokan ki tudnának békülni, pláne ha mindez nem jár olyan kompromisszumokkal, hogy gyakorlatilag a fél telefont ki kell kapcsolni hozzá.

Via N4BB.

süti beállítások módosítása