Ritkulhatnak az okostelefonok hátoldalán lévő, az újabban egyre letisztultabb dizájnban ormótlanul éktelenkedő feliratok, köszönhetően egy új amerikai törvénynek, melyet a héten írt alá Obama elnök -- akinek a telefonján egyébiránt nincs ilyen felirat (legalábbis látható helyen).

A HWSW külföldi forrásból dolgozó cikke szerint egyelőre az amerikai Federal Communications Commission, vagyis az FCC logójának eltávolításáról van szó csupán, az Európában honos CE jelölés, meg az áthúzott kis kuka piktogram (ami az akkumulátor újrahasznosítására hívja fel a figyelmet), biztosan maradnak, akárcsak az IMEI. Szóval a későbbiekben a matrica helyett elég lesz ezeket a megfelelőségeket a szoftverfelületen feltüntetni, valahogy így:

regulatory.jpg

Ezeket a jelöléseket amúgy eddig sem feltétlenül kellett a burkolaton elhelyezni, ha például levehető hátlapja van egy mobilnak, kerülhet a hátlap alá is, illetve az akkumulátor mögé is el lehet dugni -- így fordulhat elő, hogy nincs sem a Z30-on, sem a Z10/Q10-en ilyen jelzés, a Q5-ön viszont van. 

A BlackBerryknél a gyári címkéknek egyébként történelmi jelentősége is van, hiszen egy időben mindenféle ellenőrizhetetlen forrásból elárasztották az országot azok a BlackBerryk, melyekre hogy, hogy nem nem került gyári címke. Ez a biztos jele volt annak, hogy a mobilt még a gyárból, a végleges csomagolás és megszemélyesítés előtt meglovasították, és mivel ezért többségük saját PIN-t sem kapott, a BlackBerry hálózatára sem tudtak feljelentkezni.

Forrás: HWSW

süti beállítások módosítása