Egyre érdekesebben alakul a BlackBerry házon belül fejlesztett mobilos üzenetküldő platformjának, a BlackBerry Messengernek az evolúciója, vagyis igazából már jóval többről is van szó, mint üzenetküldő rendszerről. A BBM-be az idők során bekerült a hang- és videohívás képesség, a helymegosztás, illetve saját közösségi platformja is lett a BBM Csatornák révén. És hogy pénze is legyen ebből az egészből a BlackBerrynek, megjelent benne egy bolt, ahol a manapság oly divatosnak számító matricákból lehet vásárolni egy kazalnyit.

bbm_shop.jpg

A BBM a legújabb, tegnap megjelent verziójával ennek a boltnak a kínálatát egészíti ki, így mostantól nem csak Garfield-os meg Shrekes matricákat kínál a BBM Shop, hanem alkalmazásokat is. Ettől azért még nem lesz egy második alkalmazásboltja a BlackBerrynek, hiszen a shopba valójában csak egy alkalmazásajánló került, vagyis a BlackBerry Worldben megtalálható top appokat ajánlgatja a BBM, kezdetben a Nobex Radio, az iGrann nevű instagram-kliens meg a BeWeather került be ebbe az ajánlóba, később a lista valószínűleg bővülni fog.

Az új, BB10-es és androidos BBM a fenti bővítésen kívül semmilyen érdemleges új funkciót nem hozott, a BlackBerry azért szokás szerint kijavított néhány hibát még, de részletek szokás szerint nincsenek.

süti beállítások módosítása