Tegye fel a kezét, aki mobilozás (szöveges üzenetek írása, chatelés stb.) közben ne került volna nem várt kontaktusba valamilyen tereptárggyal, netán más emberekkel. Elég, ha pár másodpercre eltereli a figyelmet a mobil, máris megtörténhet a baj egy hirtelen felbukkanó lépcsőfok, pocsolya, vagy valami még gonoszabb, még büdösebb dolog miatt. Szerencsére a Heads Up! fejlesztői gondoltak ránk, az alkalmazás pont az ilyen kellemetlen afféroktól védi meg a mobilozót.

headsup.jpg

Az app a terepakadályok elkerülése érdekében segítségül hívja a minden mobilon megtalálható kamerát, így a szöveget gyakorlatilag a kameraképre írhatja az ember, vagyis miközben a mobiljára mered, folyamatosan látja, mi kerül a lába elé. Ne mondjátok, hogy nem zseniális az ötlet! 

Az így begépelt szöveget aztán a BlackBerry 10 share frameworkjén keresztül gyakorlatilag bármilyen alkalmazással meg lehet osztani, szóval lehet belőle akár SMS, vagy Facebook-poszt is. 

A Heads UP! letölthető bármelyik BB10-es készülékre a BlackBerry Worldből, az app ára 0,89 euró, ami szerintem azoknak igazán bagatell összeg, akik pucoltak már le körömkefével kutyaszart a cipőjükről, vagy estek hasra lépcsőn -- mindezt amiatt a nyamvadt mobil miatt.

(Aki meg nem akar folyamatosan a mobiljára meredni gépelés közben, az szerezzen be egy QWERTY-s BlackBerryt és tanuljon meg rajta vakon gépelni.)

süti beállítások módosítása