Lehet ugyan vitatni, hogy valóban szükség van-e rájuk, az mindenesetre biztos, hogy egyre divatosabb kiegészítője a modern okostelefonoknak a vezeték nélküli, más néven indukciós töltési lehetőség -- vagyis amikor nem kell kábelt dugni a készülékbe a töltéshez, hanem elég csak ráhelyezni egy spéci felületre, amitől fémes érintkezés nélkül áramot vesz át a telefon. A BlackBerry is gyártott, illetve gyárt ilyen telefont, az első a Z30 amerikai változata volt, illetve a nemrég bemutatott Classic is tölthető vezeték nélkül. Csakhogy nem mindegyik.

classic_variants.jpg

A fenti táblázatból látszik, hogy a Classicnak összesen négy variánsa készül, ebből kettő tartalmazza a vezeték nélküli töltéshez szükséges áramkört, kettő nem. Pechünkre, nálunk (vagyis rajtunk kívül még az egész európai térségben) az SQC100-1 -es jelzéssel ellátott típus kerül forgalomba, amiből a jelek szerint éppen kimaradt ez az extra.

Hogy ez így miért is jó a BlackBerrynek, azt őszintén szólva nem nagyon értem, talán valamiféle licencelési okai vannak a dolognak, vagy úgy ítélik meg ott a messzi Waterlooban, hogy a vezeték nélküli töltés még nem egy elterjedt technológia errefelé az alvégeken, így felesleges mindenbe belerakni, amire BlackBerry-logó kerül.

süti beállítások módosítása