Bár a hónap elején végre elindult, nem mondhatni, hogy teljesen olajozottan működik a Telekom vadonatúj BlackBerry NET szolgáltatása a 4G-képes BlackBerry készülékeken. Noha az új tarifák sikerrel megnyitották az utat a 3G-nél lényegesen gyorsabb, és ami talán még ennél is fontosabb, nagyobb területen elérhető szolgáltatáshoz, többen jeleztétek, hogy a készüléketek véletlenszerű időközönként eldobja az adatkapcsolatot.

networks_conn.jpg

A parajelenséget onnan lehet felismerni, hogy a készülék a térerő-ikon mellett csak a 4g jelet jeleníti meg, a kis stilizált BlackBerry-logót (ami igazából nem BlackBerry logó, csak hasonlít rá) viszont nem. A hiba leginkább akkor szokott jelentkezni, ha Wi-Fi-ről lecsatlakozik a telefon, és átáll az adatkapcsolati módra, ám hangsúlyozottan akkor is csak az esetek egy kis részében. Egyelőre nem egyértelmű, hogy ez a jelenség minden 4G-s BlackBerryt érint-e, vagy csak egyes típusokat.

Szerencsére a hiba viszonylag könnyen orvosolható, a készülék újraregisztrálásával a hálózaton, amihez nem kell az egész telefont újraindítani, elég ha aktiválod a repülőgépes üzemmódot, vagy kikapcsolod a mobilhálózatot, majd azonnal visszakapcsolod. A problémáról már a Telekom és a BlackBerry is tud, úgyhogy remélhetőleg hamarosan érkezik egy kevésbé kézi vezérlésű megoldás is.

süti beállítások módosítása