A Bush család lassan annyira áhatja az amerikai politikát, mint a Kennedy, előbb az idősebb, majd a fiatalabb George W. Bush került elnöki pozícióba, és nem teljesen kizárt, hogy lesz még egy Bush-klánba tartozó elnöke az Egyesült Államoknak, aki Barack Obama után, 2016-ban költözhet be a Fehér Házba. Ő Jeb Bush, Florida egykori kormányzója, akiből most republikánus elnökjelölt lehet.

bush_obama.jpg

Politikai pártállástól függetlenül az már most bizonyos, hogy ha a legifjabb Bush váltja Obamát az elnöki poszton, akkor újabb BlackBerry-függő elnöke lehet az USA-nak. Vagy legalábbis egykor biztosan durva dózisban tolta a BlackBerry nevű drogot, erről árulkodik az a több ezer e-mailt tartalmazó gyűjtemény, amit most a transzparencia jegyében - nyilvánvalóan már a kampány előszeleként - nyilvánosságra hoztak. Ezeket az e-maileket Bush a BlackBerryjéről küldte a floridai stábnak és a helyi lakosoknak, akik mindenféle ügyes-bajos dolgokkal keresték meg őt kormányzói hivatali ideje (1999-től 2007-ig) alatt.

Bush-hoz abban az időben saját bevallása szerint szinte hozzá volt nőve a BlackBerryje, egy átlagos héten legalább 30 órán keresztül levelezgetett a készülékével, ezt a teljesítményt pedig hiába telt el azóta sok idő, ma is csak egy QWERTY-s készülékkel lehet hozni, már ha Bush az új kor szellemének megfelelően nem like-okkal, vagy Viberen küldött cuki kis matricákkal kommunikál.

Attól tartok amúgy, ha elnök lesz belőle (őszintén szólva fogalmam nincs, az mennyire lesz jó Amerikának), erősen korlátozni fogják, mire használhatja majd a telefonját, legyen akármilyen típusú készülék a zsebében. És a levelezését meg aztán végképp nem hozhatja majd nyilvánosságra.

Via CTV News.