A BlackBerry talán az egyetlen olyan okostelefon-gyártó, mely nem rendelkezik saját táblagéppel -- ennek a hiányosságnak van némi történelmi előzménye, egy PlayBooknak nevezett kísérlet formájában, ami nézőponttól függően vagy félkész termék volt a megjelenésekor, vagy csak egyszerűen nem volt rá felkészülve a piac. A hétvégén azonban a BlackBerry visszatért a tabletpiacra, ezúttal egy olyan eszközzel, amin a Samsung logója virít, és van rajta Bundes-Appstore is. És ez nem vicc, sőt, véresen komoly.

secutablet.jpg

Nem, még mindig nem vette meg a Samsung a BlackBerryt (fordítva meg pláne nem), egyszerűen arról van szó, hogy a BlackBerry egyik leányvállalata, a német SecuSmart az IBM-mel és a Samsunggal karöltve múlt szombaton bejelentette a SecuTABLET nevű szuperbiztonságos tabletet. A kütyüt olyannyira nem játékszernek szánják a közreműködők, hogy az egyébként a Galaxy Tab S 10.5-re épülő készüléket hiába is keresi majd bárki a Media Marktban vagy éppen a mobilszolgáltatóknál, csak cégek és kormányzati szervek juthatnak majd hozzá, csillagászati összegekért (indulásként 2250 euróért) cserébe.

A SecuSmart által szállított, BB10-es BlackBerrykkel kompatibilis kriptochip, illetve a hozzá készült szoftver amúgy önállóan is megvásárolható, csaknem 3000 euróba, vagyis alsó hangon 930 ezer forintba (!!!) kerül, és ebben ráadásul nincs benne a készülék ára sem. Van persze az a szint, ahol ez sem megfizethetetlen összeg: Ilyen megoldással telefonál ma többek közt Angela Merkel kancellár, meg a német államapparátus néhány ezer, nemzetbiztonsági szempontból kritikus munkát végző tisztségviselője -- de azért az adófizetők pénzével felelősen gazdálkodó német kormányzat bizonyára kap némi kedvezményt az árból.

Ahogy az ilyen termékeknél az lenni szokott, a SecuTABLET biztonsági erődítményének falszerkezetét nem kötik senkinek az orrára, de legalábbis nem a nagyközönségnek, a célcsoportba abszolút passzoló amerikai, valamint német kormányzati infobiztonsági szervek azonban már tesztelhetik a világ legbiztonságosabb tabletjét.

süti beállítások módosítása