Mindenféle túlzás nélkül állíthatom, hogy a BerryBlog a világon elsőként számolt be arról a BlackBerry 10 operációs rendszer 10.3.1-es frissítéséhez köthető súlyos hibáról, mely olyan lelkesen aratott a Z30-ak körében, mint a kolera a legjobb napjaiban. Aki nem emlékezne, arról volt ugye szó konkrétan, hogy a frissítés után a kijelző szépen elhalálozott, vagyis a telefon működött, csak éppen használni nem lehetett. Most a BlackBerry igyekszik korrigálni, bár sokan úgy vannak vele, hogy ez a minimum.

z30_logo.jpg

A cég egy mai tudásbázis-cikkben nagyvonalúan a jótállási időszak kiterjesztését ajánlja fel azoknak, akiknél a készülék a fent leírt módon jobb létre szenderült. A jótállási igényt április 12-ig lehet benyújtani, a már eleve sokat mondó BlackBerryZ30RepairRequest@blackberry.com e-mail címen, mindössze a készülék PIN-jének (ami nem egyenlő a SIM PIN-nel!) megadásával.

A "gáláns" gesztus leginkább az észak-amerikai vevőkön segít, arrafelé ugyanis a legjobb esetben egy év jótállás vonatkozik az elektronikai cikkekre, köztük az okostelefonokra is, míg Európában a BlackBerry 1+1 év gyári jótállást vállat a készülékekre. Ettől függetlenül aki netán pórul járt a frissítést követően, és 1 év "bolti" jótállással vette több mint egy éve a Z30-asát (szigorúan nulla perces, használt készülékként), az szerencsét próbálhat a fenti e-mail címen.

Via CrackBerry.

süti beállítások módosítása