Zillió alkalommal az orrom alá dörgölték már korábban, hogy BlackBerrykre nincsenek is alkalmazások, ami egyrészt persze jó nagy marhaság, másrészt meg nem árt tudni hozzá, hogy ez az egész alkalmazás-fetisizmus még mindig meglehetősen túlértékelt szelete ennek az egész okostelefonosdinak, szóval akár úgy is fogalmazhatnók angolosan, hogy who da fuck cares?! 

appgap.png

Ahogy sok minden másra, természetesen erre is létezik statisztika, ráadásul azon kivételes alkalmak egyik ez, amikor a magyar felhasználói szokásokra vonatkozóan lehet ezt-azt következtetni. Most például azt, hogy a magyar okostelefon-felhasználók többsége (konkrétan 55%-a) magasról tesz az alkalmazásokra (pontosabban életében nem töltött még le appot a telefonjára), és ez az arány az évek múlásával nem igazán akar változni, még úgy sem, hogy egy év leforgása alatt több százezer okostelefon-felhasználóval bővül a piac.

ariosz_alk.jpg

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság számára készített felmérés 2017 magyar háztartást és magánszemélyt szondáztatott meg tavaly ősszel mindenféle telekommunikációval kapcsolatos dolgokról, többek közt az okostelefon-használatról is, ebből bányásztam ki a fenti statisztikát. Sajnos platformokra lebontva már nem kapunk számokat, legfeljebb az derül ki, hogy az Android és az iOS térhódítása akárcsak világszerte, úgy itthon is megállíthatatlan, tavaly a használatban lévő több mint 3,3 millió okostelefonnak csak a 3 százaléka, azaz alig több mint 100 ezer készülék tartozott az "egyéb" kategóriába, vagyis nem Android, iOS vagy Windows Phone futott rajta.

A teljes, 108 oldalas statisztikagyűjteményt megtaláljátok itt. Ha pedig van kedvetek egy kis házi statisztikagyűjtéshez, szavazzatok!

süti beállítások módosítása