Nagyon kevés olyan mobilgyártó van a világon, mely a termékeit egyszerre dobja piacra minden régióban, szóval olyan, hogy mobilos világpremier, nem nagyon létezik. Ennek több oka is van, mindenesetre azt meg kell jegyezzem, hogy a BlackBerry korábbi önmagához képest sokat javult e tekintetben. A cég legújabb okostelefonja, a Leap a hét közepe óta újabb országokban érhető el, és a kelet-európai premierre sem kell már olyan sokat várni.

A BlackBerry Z10 és Z30 szériát tovább örökítő Leap jelenleg Nagy-Britannia mellett Németországban, Franciaországban és az Egyesült Államokban kapható, az eurózónában telefonért 289 eurót, azaz napi árfolyamon átszámítva olyan 86-87 ezer forintot kérnek (az ár tartalmazza a helyi adókat). Ez az ár szerintem egész jól tükrözi a készülék képességeit, melyek összességében egy erős középmezőny-játékost csinálnak a Leapből. Szerintem amúgy igazából olyanoknak való ez a telefon, akiket a lenti képen lévő műszaki adatokon kívül más teljesen hidegen hagy.

leap_specs.jpg

A telefontól egyelőre továbbra is látványosan távol tartják magukat az operátorok (egyedül az angol Vodafone vette fel a kínálatba eddig), és az eddigiek alapján úgy vélem, hogy ez eleinte itthon sem nagyon lesz másként, az viszont biztos, hogy a BerryBolt kínálatában elérhető lesz a Leap, méghozzá a kelet-európai premierrel egy időben, előreláthatóan május végétől. Részletekkel jövünk hamarosan.

Címkék: premier leap
süti beállítások módosítása