Tegnaptól egy kicsit megint jobb az élete a vodásoknak, már ha attól bárkinek is jobb lesz az élete, ha újabb kényelmi szolgáltatásokat vehet igénybe kvázi ingyen a mobiltelefonja segítségével. Az ominózus új szolgáltatás - a Vodafone Wallett (vagyis pénztárca) - mondjuk pont azt segíti elő, hogy minél könnyebben költsük a pénzt, egyszersmind azonban a létező legmenőbb pénzügyi szolgáltatás a bank- és mobilszakmában. Olyan szolgáltatás, amivel bármilyen pénztárost ámulatba ejthetsz és még a leghűvösebb mekis eladólányok szívét is felmelegítheted.

vodafone_wallet.png

A rendszer működéséről korábban már többször volt itt szó, a lényeg nagyon leegyszerűsítve annyi, hogy a mobilszolgáltató egy bankkal közreműködve tulajdonképpen egy PayPass-bankkártyát varázsol az arra alkalmas mobilokból. Vagyis odaérinted az elfogadóterminálhoz a telefonodat (igazából oda sem kell érinteni), és már fizettél is. Ehhez egy speciális SIM-re is szükség van, amit ingyen biztosít a Vodafone, na meg egy alkalmazásra, ez maga a Vodafone Wallet -- mely kizárólag Androidra érhető el jelenleg. Ja, meg egy OTP-s virtuális bankkártyára.

A Telekomnál amúgy tavaly év vége óta működik élesben dettó ugyanez a rendszer, csak azt MobilTárcának hívják, és bár az is Android-exkluzív, én minden további nélkül fizetek a BlackBerrymmel a PayPass-elfogadóhelyeken, miután egy androidos telefonban felkonfiguráltam a kártya működését. 

Azt sajnos nem tudom, hogy a Vodafone Walletet ugyanilyen könnyen lehet-e platformoktól függetlenné tenni, de ha esetleg neked már van, és be tudtad üzemelni BlackBerryn, dobj egy e-mailt az info@berryblog.hu -ra, vagy tolj egy kommentet ide a poszthoz. Addig is itt a Vodafone tegnap kiadott sajtóközleménye a témában:

Elindult a Vodafone Wallet szolgáltatás

 

A Vodafone Magyarország partnereivel, az OTP Bankkal és a MasterCarddal közösen elindította gyors, kényelmes és biztonságos mobiltárca alkalmazását a Vodafone Wallet szolgáltatást, amellyel már az induláskor közel 45 ezer terminálnál lehet fizetni Magyarországon[1] a mobiltelefon odaérintésével – jelentette be Alexandre Froment-Curtil, a Vodafone Magyarország lakossági szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettese.

Hozzátette, hogy a Vodafone szolgáltatáscsomagjai a Red Mozi, az EU roaming, vagy az Amerikában, Afrikában és Ázsiában is használható Világjegy után a Vodafone Wallet bevezetésével egy újabb, az ügyfelek még tökéletesebb kiszolgálását lehetővé tevő elemmel bővülnek ki.

A már az induláskor is az összes hazai bankkártya elfogadói terminál több mint 40 százalékánál[2] fizetési lehetőséget kínáló Vodafone Wallet a közeljövőben olyan szolgáltatásokkal fog kiegészülni, mint hűség- és kuponkártyák kezelése, belépők, jegyek tárolása és érvényesítése. A Wallet szolgáltatással a mindig kéznél lévő mobiltelefonok fokozatosan felválthatják a hagyományos pénztárcákat, éppúgy, ahogy a mobiltelefon a beépített fényképezőgépekkel majd a mobilinternet elterjedésével forradalmi változásokat hozott – mondta Alexandre Froment-Curtil.

A Vodafone Wallet egy olyan digitális pénztárca, amellyel – a megfelelő mobiltelefonnal és annak NFC-képes SIM kártyájával – a kívánt fizetési tranzakciót a mobiltelefonnak az NFC-s terminálhoz való érintésével lehet végrehajtani. 

„A mobiltárca jellegű alkalmazások fő értékét az jelenti, hogy az egyérintéses fizetés előnyeit és élményét mobiltelefonos környezetben valósítja meg” – mondta el Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese. „Az OTP Bank mindig is élen járt a hazai elektronikus fizetési iparág fejlesztésében. Fontosnak tartjuk, hogy olyan innovatív megoldásokat dolgozzunk ki, amelyek jól illeszkednek az ügyfeleink felhasználói szokásaihoz. Azt gondolom, hogy ezt a törekvésünket jól mutatja, hogy jelenleg mi vagyunk az egyetlen bank, amely részt vesz a mobiltárca alkalmazás bevezetésében.”

A mobiltelefonos fizetéshez négy dologra van szükség: egy NFC/wallet képes mobiltelefonra és SIM kártyára, a telefonhoz tartozó előfizetésre, valamint az OTP Banktól igényelhető OTP MasterCard© Mobil PayPass kártyára. A bankkártya igénylésének folyamata rendkívül gyors és egyszerű: ügyfeleink az OTP internetbankján, az OTPdirekten keresztül igényelhetik, ezt követően a mobil bankkártya automatikusan megjelenik a Vodafone Wallet alkalmazásban” – tette hozzá Kovács Antal.

„Nagy öröm számunkra, hogy egy újabb, MasterCard egyérintéses technológián alapuló NFC szolgáltatás jelent meg a magyar piacon, hiszen így számos régi és új MasterCard kártyabirtokos férhet hozzá a hazánkban még újdonságnak számító mobilfizetéshez. Meggyőződésünk, hogy a mobiltárca gyors ütemben elterjed majd, így volt ez a technológia alapját adó egyérintéses fizetéssel is, amely rövid idő alatt teljesen általánossá vált Magyarországon, ezáltal az ország világszinten is az egyérintéses fizetés élvonalába került. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint ma már a kibocsátott fizetési kártyáknak több mint 40 százaléka érintőkártya, és számuk folyamatosan növekszik. Az érintőkártyákhoz hasonlóan a mobilfizetés elterjedését is segíti, hogy a technológiai feltételek országszerte adottak, a vásárlók ugyanis már 45 ezer terminálnál fizethetnek egy érintéssel” – mondta Eölyüs Endre, a MasterCard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

A Vodafone Wallet alkalmazás letölthető a legalább Android 2.3-as verziót futtató NFC-képes okostelefonokra.

A Vodafone Magyarország kínálatában jelenleg 30 féle NFC/wallet-képes telefon található meg a belépő szinttől egészen a legújabb csúcsmodellekig. A Vodafone 2014 augusztusa óta minden NFC-képes okostelefont NFC-képes SIM-kártyával értékesít. Azoknak az ügyfeleknek pedig, akik szeretnék használni a Vodafone Wallet szolgáltatást, de a jelenlegi SIM-kártyájuk erre nem alkalmas, ügyfélszolgálati pontjain díjmentes csere lehetőséget biztosít.

süti beállítások módosítása