A BlackBerry 10 operációs rendszer előző, átfogó frissítésével kapcsolatos problémák azt hiszem számtalan felhasználónak okoztak ősz hajszálakat és heveny gyomorideget - az mindenesetre biztos, hogy a régebbi készülékekkel rendelkezők egy része február óta ijedten rezzen össze, bárhol is hallja vagy látja leírva a "frissítés" szót. Na ezeknek a felhasználóknak van egy rossz hírem: július közepén ismét frissítés érkezhet a BB10-hez.

run_for_your_life.jpg

Félretéve a hatásvadász rémisztgetést, a soron következő, 10.3.2-es frissítés fejlesztése lassan a finisbe ér, a twoBB.net értesülései szerint a kód lezárása nagyjából június közepére, vagyis uszkve két hét múlva, de legkésőbb június végéig várható. Ha minden jól megy, ezt követően egy hónapon belül kezdődhet az OTA-s OS-frissítési hullám. Itt szokás szerint attól függ, hogy te mikor kapod meg a készülékedre a frissítést, hogy kinél vásároltad -- például számos amerikai szolgáltató hálózatában máig nem engedték még el a 10.3.1-es frissítést sem, ami utólag belegondolva bölcs döntésnek bizonyult.

A blog azt is tudni véli, hogy a 10.3.2-es frissítés érkezéséig jön még egy 10.3.1-es kiadás, erre, és csakis erre lehet majd visszaváltani abban az esetben, ha a legújabb OS valamiért nem jönne be (korábban úgy volt, hogy a 10.3.2-es rendszer telepítését követően nincs visszaút). Az új OS-t egyébként a bétatesztelők mellett már javában tesztelik a szolgáltatók is, a nemrég kiszivárgott 10.3.2.680-as kiadás is egy szolgáltatói tesztverzió.

További részletek hamarosan, addig is senki ne essen pánikba!

Via twoBB.net

Címkék: frissítés bb10
süti beállítások módosítása