A BlackBerry Blend szerintem az egyik legjobb találmánya az emberiségnek a kerék és a vezetékes víz feltalálása óta, aki rendszeres olvasója a BerryBlognak, vagy maga is használja ezt az alkalmazást, az bizonyára tisztában is van vele, hogy miért mondom ezt. Ettől persze még van hová fejlődnie a programnak, vagy nevezzük inkább kommunikációs hídnak, és most fejlődött is, hiszen itt van belőle a legújabb, 1.2-es verzió számos, rég várt újdonsággal és javítással.

Az azonnal szembeötlő változások közé sorolnám a felület teljes átalakítását, vagy mondjuk úgy egyszerűsítését, ami összességében könnyebben kezelhetővé tette az egész alkalmazást. Szintúgy hasznos újdonság, hogy a BBM-üzenetek és SMS-ek esetében már az üzenet érkezését jelző felugró ablakban is lehet választ küldeni a partnernek, nagyjából úgy, ahogy a BB10 esetén a gyorsválasz funkcióval.

blend12.jpg

Számomra külön öröm - és ezért örök hálával tartozom a fejlesztőknek -, hogy az új verziótól kezdődően nem kell kötelezően minden egyes felcsatlakozáskor és lecsatlakozáskor egy tök fölösleges értesítést kapjak a rendszertől, helyette fent az értesítési ikonokra pillantva azonnal látom, hogy a Blend éppen csatlakoztatva van-e, vagy sem.

Van még néhány egyéb, kevésbé jelentőségteljes változás is a Blend 1.2-es verziójában, mint például a tabletek esetében a portré mód támogatása, a helyesírás-ellenőrző támogatása, illetve az általános teljesítményjavítás, ami azért valljuk be, az elejétől kezdődően ráfért az alkalmazásra.

Ha minden igaz, az új Blend már nem csak a gyári, BlackBerry-alkalmazásokat kezeli majd, hanem -- ha a fejlesztő ezt beépíti a funkciók közé -- külső fejlesztőktől származó appok (pl whatsapp) is megjelenhetnek a listában.

Az új Blendet letöltheted a BlackBerry Worldből, a Google Play Store-ból és az App Store-ból (a telepítés után újra kell indítanod az eszközt), a PC-s vagy Mac-es klienst pedig itt érheted el.

süti beállítások módosítása