Naszóval, az iménti helyzetkomikum után akkor most egy kicsit komolyabb vizekre evezek, nem annyira eltávolodva azért a tegnapi iPhone-bemutatótól, meg a múlt héten véget ért IFA-tól. 

A BlackBerryt szokás (volt) támadni azért, hogy elavult technológiát használ, le van maradva a konkurenciától, lassan reagál a trendekre és a többi. Bár meggyőződésem, hogy a mai BlackBerry erre már nem szolgál rá, most itt a lehetőség, hogy szavazzatok arról, milyen funkciót látnátok szívesen a legújabb, csúcskategóriás BlackBerryben. Vagyis ha rajtatok múlna, mit pakolnátok bele és mit nem mondjuk a Venice, vagy a Passport utódjába.

Csillió magos processzor, annál is több memória

Na igen, a több biztos jobb, ezt a hülye is érti, meg aztán ha most nem is kell, egyszer még ki tudja, jól jöhet, hogy nyolc(tizenkettő, tizenhat, tizennyolc...)magos processzor van abban a mobilban. Memóriából meg sosem elég, aki Windowsra van kárhoztatva, az biztos tisztában van ezzel.

mediatek_cpu_1.jpg

Úgyhogy egy csúcsmobilba mindenekelőtt legyen "erős vas", a többi szempont gyakorlatilag lényegtelen. Közben izzik a telefon? Lemerül az akku fél óra alatt? Kit érdekel, ha veled van az ERŐ?

Benyomható kijelző (3D Touch)

Mondjuk ezt a poént, vagy ehhez nagyon hasonlót a BlackBerry már egyszer ellőtte az erősen vitatott sikerű Stormmal, de erre már senki nem emlékszik, meg valljuk be, aki emlékszik, az inkább letagadja. De nem kizárt, hogy ami nem sikerült a BlackBerrynek, az sikerülni fog az Apple-nek, pláne mivel az új iPhone-okban azért kissé továbbgondolták ezt a funkciót. 

3d-touch1.jpg

Tudom, hogy a BlackBerry-felhasználók egyébként mániákusan szeretnek mindenfélét (legfőképpen gombokat) nyomogatni, úgyhogy most itt a lehetőség, hogy megszavazzátok: akarnátok-e (újra) ezt tenni a telefonotok kijelzőjével?

Stylus Pencil

Kétségtelenül a tengapi nap sztárja. Nem láttam az Apple keynote-ot, de kizártnak tartom, hogy a közönség soraiban, illetve az internetes nézők milliói körében ne lettek volna jó néhányan, akik az Apple Pencil bejelentésére ne pislogtak volna értetlenül. Mit szólna ehhez Steve Jobs? -- vetődhetett fel a tömegekben a (jogos) kérdés. És akkor most mégis a Samsungnak volt igaza? Mégsem a koreaiak másolnak? HÁT MIVÉ LESZ ÍGY A VILÁG?

s-pen.jpg

A stylus egyébként kreatív körökben kedvelt eszköz, kérdés, hogy egy okostelefon mellett helye van-e, bár amekkora péklapát eszközöket gyártanak mostanában, elfér ez is a repertoárban.

Lekerekített oldalú kijelző

Igazából nem nagy újdonság, a Samsung Note és Galaxy szériáján már több mint egy éve létezik, a BlackBerry viszont állítólag innen kölcsönzi majd a Venice kódnevű újdonság (lásd lent) paneljét.

venice_android2.jpg

Már a Galaxy és Note sorozatok kapcsán sem igazán értettem, mire jó a két oldalt lekunkorított panel, már azon kívül persze, hogy első ránézésre vonzza a tekintetet, de ki tudja, lehet, hogy a BlackBerry majd ad értelmet a lehajló peremeknek. Addig is:

Vízálló burkolat

Ez sem igazán újdonság, bár mostanában egyre több okostelefon bírja egyre jobban a vizet meg a port. Ami egyfelől jó, pláne ha az ember most kitekint az ablakon (és az esős évszak csak most jön), másfelől meg nekem soha az életben nem ázott még be mobilom, nem is értem, hogy lehet valaki olyan figyelmetlen, hogy ilyesmi történjen vele.

waterresistant.jpg

A (mérsékelten) vízálló mobilok sztorija egyébként nem az esős időszakra vezethető vissza, hanem a fürdőszobára. A BlackBerry-függést komolyan kell venni, szóval ha annyira függő vagy, hogy legszívesebben a zuhany alá vagy kádba is magaddal vinnéd a telefont, sürgősen fordulj szakemberhez!

Panorámaszelfi

Na ez a kedvencem. A Samsung jelentette be tavaly, vagy tavalyelőtt (a franc se emlékszik ezekre a rendezvényekre, maximum az marad meg belőlük, hogy évente teljesen lecserélődik a színpadi gárda), akkor látványosan azzal demózták, hogy a prezenter csinált egy panorámaszelfi-fotót magáról, meg a közönségről - úgy 180 fokban.

panoramaselfie.jpg

Szerintem ezt a funkciót azóta élő ember nem használta, még az elhíresült Oscar-díj átadáson készült szelfi is egy kutyaközönséges szelfi volt (jó-jó, kicsit azért manipulálva). De hátha csak rossz a PR-je, és a panorámaszelfi valójában a modern okostelefonok nélkülözhetetlen része.

Ennyi lett volna első körben, ne felejtsetek el mindenhol szavazni, tegyük közösen jobbá az okostelefonok világát!

süti beállítások módosítása