Igazából a lenti képek már tegnap felkerültek az internetre, de úgy voltam vele, hogy majd inkább délelőtt, frissebb fejjel értelmezem (értelmezzük) a látottakat, vagyis az újabb, ezúttal már a szoftverfelületet is részleteiben megmutató kiszivárgott képeket a Venice-ről.

aa_venice1.jpg

Az Android Authority-hez eljuttatott fotókon minden korábbinál jobban látszik az androidos Venice kezelőfelületének néhány egyedi funkciója -- olyan megoldások ezek, melyek kifejezetten a produktivitást hivatottak növelni és ilyen formában egyetlen másik androidos mobilon sem találhatók meg. 

Először is, ami nem látszik a képeken: a blog információi szerint a Venice is biztosít majd bizonyos billentyűzetparancsokat, pont mint BB10-en, vagyis egy gombnyomással előhívható lesz mondjuk a levelezőprogram, vagy a keresőablak, csak hogy néhány példát említsek. Lesznek egyedi gesztusok is, például ha a home gombról felfelé simítva felhúzod az ujjad, megjelenhetnek bizonyos gyorshivatkozások (hogy ezek fixek, vagy te állíthatod-e be őket, arról nincs infó).

Egészen újszerű lesz az alkalmazásváltó panel, valamint a nemrég futtatott alkalmazások listája, illetve az egyedi gyorshivatkozásokat is egy átdizájnolt menüpontból lehet majd kiválogatni.

A BlackBerry ezeken felül alighanem még számos, elsősorban az üzleti felhasználást és szövegbevitelt segítő funkciót épít majd a (mobil)biztonsági szempontból is alaposan feltuningolt rendszerbe, ami egyébként a fotók alapján első ránézésre nem is különbözik olyan sokban a gyári Androidtól, az alapok azonban teljesen újak lehetnek, már ha igaz az a spekuláció, hogy QNX kernel kerül a rendszer alá. 

Azt azért leszögezném, hogy nem tudni, milyen stádiumban tart jelenleg a fejlesztés, illetve ezeken a fotókon mennyire funkciókész szoftver fut, vagy egyáltalán maga a készülék így fog-e kinézni, amikor megjelenik. Vagyis a Venice a végleges formájában mind a szoftvert-, mind a hardvert tekintve eltérhet az eddig látottaktól.

Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy a Venice képében ismét az idei év legérdekesebb okostelefonja jöhet el, mely minden bizonnyal nagyobb sikerekre hivatott, mint a tavalyi év legérdekesebb okostelefonja, a BlackBerry Passport.

Via Android Authority.

Címkék: képek venice leak

süti beállítások módosítása